Tehnički problemi sputali Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.04.2015.


Tehnički problemi sputali Zauber

©SauberF1

Zauber odlazi iz Bahreina bez upisanih bodova. Tehnički problemi upropastili su trku i Eriskson i Nasru.

Eriskon je na drugom servisu ostao preko 40 sekundi pošto su mehaničari imali problema pri šrefljanju matice prednjeg levog točka. Švađanin se vrtio u trku koju je morao da započne sa začelja.

"Imao sam odličan prvi stint, probio sam se u prvom krugu sa trinaeste na devetu poziciju. Imali smo dobra vremena kruga u prvom i drugom stintu u poređenju sa našim direktnim konkurentima. Trka se odvijala po planu sve do problema pri drugom odlasku u boks. Razočaravajuće ali i to se događa u trkama. Pobeđujemo zajedno, gubimo zajedno. Posle toga bilo je teško vratiti se u trku, dao sam sve od sebe. Na kraju bitno je da imamo dobre performanse, to je ono što se računa na sledećoj trci u Barseloni", rekao je Erikson koji je završio na poziciji 14.

Nasr je trku završio na poziciji 12, nakon problema sa gubitkom snage agregata u njegovom Zauberu C34 - Ferari.

"Prvi krug je bio veoma težak za mene, bio sam u sendviču u krivini 1 i izgubio dosta pozicija. Potom sam upao u gužvu i povratak izgubljenih pozicija upropastilo je moj prvi stint. Tokom trke gubio sam snagu motora nekoliko puta, što mi je dodatno kompromitovalo trku. Pozitivna stvar je da smo imali dobro vreme kruga na srednje tvrdoj smeši guma. Kada sve sumiram mislim da sam mogao do bodova da sam imao čistu trku", rekao je Felipe Nasr.