Perez osvojio bodove za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.04.2015.


Perez osvojio bodove za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Fors indija ne odlazi bez upisanih bodova iz Bahreina. Iako je tim sa Silverstona, kao i Meklaren hendikepiaran manjkom kilometraže sa predsezonskog testiranja, stvari počinju polako da dolaze na svoje mesto, bar kada je Perez u pitanju.

"Osmo mesto je zvuči dobro, zadovoljan sam. Iskoristili smo šansu, osvojili bodove, ovo je velika nagrada za čitav tim. Pre trke nismo bili sigurni da li će strategija od dva servisa raditi u našem slučaju, bili smo mišljenja da će degradacija biti prevelika, ali je tim odradio dobar posao i uspeli smo. Inženjeri su mi davali dobre informacije radio vezom i posle prvog servisa znali smo da je strategija sa dva servisa najbolja opcija za osvajanje bodova. Mislim da je ovo bila jedna od mojih najboljih trka po pitanju menadžmenta potrošnje guma i tempa. Dosta pozitivnog možemo da izvučemo iz ovog vikenda, još jednom smo pokazali da ovaj tim ima srce i da se nikada ne predaje", rekao je Perez.

Hilkenbeg nije imao toliko uspeha na Sakiru u drugom bolidu VJM08. Trku je završio na poziciji 13.

"Razočaravajući rezultat za mene. Nismo uspeli da pronađemo nivo prijanjanja poput onog na kvalifikacijama, auto je bio težak za vožnju. Bio sam u nekoliko duela ali nismo bili na nivou rivala. Čini se da sam imao problem da sačuvam gume u poređenju sa rivalima i to me je koštalo pozicija. Moramo ispitati šta nas je toliko mučilo u trci i nadam se pronađemo odgovor da bi izbegli takve situacije u budućim trkama", rekao je Hilkenberg.