Hamilton grabi ka tituli, Rozberg imao tehničke probleme


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.04.2015.


Hamilton grabi ka tituli, Rozberg imao tehničke probleme

©MercedesAMGF1

Luis Hamilton je još jednom pokazao da je trenutno najozbiljniji kandidat za titulu. Samouverno uz tehnički skoro savršenu vožnju došao je do nove pobede, trće u sezoni i nalazi se na prvom mestu u šampionatu sa 93 boda, 27 više od klupskog kolege Rozberga. Iako nije napravio veću razliku od 10 sekundi ispred konkurenata, Britanac je srećan zbog pobede ali insistira da tim mora doa radi još bolje kako bi se zadržala prednost nad Ferariejm.

"Ferari nas je dosta namučio. Bilo je teško voditi računa o degradaciji guma, naročito kada sma se našao iz sporijih bolida, ali sam ipak uspeo da održim tempo. Moramo timski nastaviti sa napornim radom", rekao je Hamilton.

Niko Rozberg je uveren da ga je kočioni sistem koštao drugog mesta, i da nije imao probleme mogao da se odbrani od napada Kimija Raikonena.

"Razočaravajuće je izgubiti drugo mesto dva kruga pre kraja ali je pedala na kraju trke propadala, bez imalo otpora. Otišao sam preširoko u krivini 1, a da nisam imao probleme sigurno bih se odbarnio od Kimijevih napada jer su njegove gume u tom momentu bile prilično istoršene. Ako taj deo izuzmemo trka je bila pravo uživanje, a mogućnost da prestignem crvene bolide početkom trke bilo je pravo zadovoljstvo. Dao sam sve od sebe da sustignem Luisa. Pokušao sam da imam isti tempo ali to danas nije bilo moguće", izjavio je trećeplasirani Rozberg.