Raikonen na podijumu u Bahreinu, Fetel peti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.04.2015.


Raikonen na podijumu u Bahreinu, Fetel peti

©FerrariF1

Dobar vikend za Ferari, posebno za Raikonena koji se popeo na podijum prvi put još od 2013. godine.

Finac je dobro startovao i oduzeo Rozbergu treću poziciju na startu. Nekoliko krugova kasnije morao je da prepusti istu rivalu iz Mercedesa, koji je bio očito nadmoćniji na dugim pravcima Sakira. Ipak, dobrom taktikom i pritiskom na kraju trke uspeo je da se domogne druge pozicije. Raikonen nije potpuno zadovoljan rezultatom.

"Nikad niste srećni kada trku završite na drugom mestu, ali ipak, nakon teškog starta sezone, ovaj rezultat zadovoljava. Naša taktika je došla do izražaja tek na kraju. Rezultat je dobar kada pogledamo i saberemo sve sa kvalifikacijama".

"Zadovoljan sam atmosferom u timu i pravcem u kome razvijamo program. Sve funkcioniše dobro i nadam se da ćemo kao tim uskoro biti u poziciji da se borimo za pobede", rekao je Raikonen.

Sebastijan Fetel nakon starta sa druge pozicije vodio je žestoku borbu sa Rozbergom. Ipak nakon nekoliko promena pozicija sa rivalom iz Mercedesa, pri trećem odlasku u boks morao je da zameni oštećeno prednje krilo, pa je tu izgubio dosta vremena i ispao iz borbe za mesta na podijumu. Trku je završio iza Valterija Botasa, na poziciji pet.