Red Bul očekuje napredak od trke u Španiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2015.


Red Bul očekuje napredak od trke u Španiji

©RedBullF1

Nakon što su u Maleziji bili daleko od vodećih, Red Bul je napravio pomak u Kini. Rikardo se kvalifikovao na sedmu poziciju ali je imao užasno loš start i pao na poziciju17. Ipak, nakon velike borbe uspeo je da se devetog mesta doi kraja trke.

Red Bul je uveren da ima bolid sa dosta potencijala i da će se prilično približiti Mercedesu i Ferariju kada RB11 dobije nove aero komponnte i Reno sredi probleme sa agregatom.

"Mislim da imamo u timu ljude koji imaju magiju i miislim da će se to i dogoditi. Tim ima mogućnosti da prave velike korake napred. Vidimo da je Ferari mnogo napredovao, nema razloga da mi ne uradimo isto", rekao je Rikardo.

Red Bul u Barselonu donosi novi kraći nos, nalik onom koji ima Vilijams, kao i nove elemente na podu i bokovima RB11. Nos je sličan onom koji je korišćen na zimskim testovima ali je problem nastao kada deo nije prošao interni kreš test.

Reno sa druge strane sprema novu specifikaciju motora ali idnetifikovani problemi na ventilima nemaju jednostavno rešenje i neće biti rešeni u narednih šest nedelja, odnosno skoro mesec i po. Takođe, Reno pored redizajna i sporije izrade mora da pazi i na potrošnju preostalih razvoijnih tokena.