Honda oslobađa više snage motora u Bahreinu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.04.2015.


Honda oslobađa više snage motora u Bahreinu

©McLarenF1

Alonso je u Kini kompletirao svoju prvu trku sezone na poziciji 12, dok je Baton zauzeo poziciju 14 nakon kazne od 5 sekundi koju je dobio nakon trke, zbog incidenta sa Maldonadom.

"Frustirani smo jer nismo na poziciji na kojoj želimo da budemo ali ne i razočarani jer nismo imali problema sa pouzdanošću u Kini", rekao je Erik Bulije, direktor trka u Meklarenu.

"Napravili smo dobar korak po pitanju pouzdanosti, nije bilo nikakvih problema. Ovo je dobro postignuće jer sada znamo da možemo dodati još snage agregatu koji je iste specifikacije, ali znamo da imamo potencijal i u ovom agregatu koji možemo osloboditi".

"Neki drugi proizvođači imaju specijalno mapiranje za kvalifikacije, ali tokom trke, smanjuju snagu motora, tako da mi u trci imamo veći potecijal. Idemo korak po korak, a dobra strana ovakvog pristupa je što uvek znamo čime raspolažemo.Pouzdanost agregata je konstantan problem i znamo koliko možemo da oslobodimo snage u Bahreinu. U Barseloni ćemo imati novu specifikaciju".

Bulije je svestan trenutne pozicije Meklarena, koji nema još uvek osvojene bodove sa bolidom MP4-30, ali je uveren da borba za bodove uskoro sledi.

"Pozicija i borba na začelju svakako nije mesto na kojem želimo da budemo. Znamo da još uvek nismo u poziciji da se borimo za bodove ali malo po malo, približavamo se tome. Moramo nastaviti naporan rad kako bi napredovali na svakoj trci", izjavio je Bulije.