Lotus osvojio prve bodove u Šangaju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.04.2015.


Lotus osvojio prve bodove u Šangaju

©LotusF1

Lotus je imao malo ambicioznije ciljeve u Kini, koje su uz odličnu pripremu i ostvarili. Cilj su bili bodovi koje je doneo Roman Grožan, dok je Pastor Maldonado, iako ovog puta nije bio kriv, što se dešava vrlo često, nakon kontakta sa Batonom i sve problematičnijim kočnicama, opet parkirao svoj Lotus E23 Hibrid u garažu.

Grožan je nakon odličnog starta obezbedio prve bodove timu.

"Ovo je najbolje što smo mogli da postignemo danas i zadovoljan prvim bodovima za tim. Ponosan sam na sve u Enstonu i timu na stazi. Ovo nije laka staza za nas sa dosta, sa dosta sporih krivina koje nam ne odgovaraju, ali sam imao dobar starti veće delove stintova. Napravili smo dobar posao po pitanju poboljšanja bolida iz trke u trku i konačno osvojili bodove. Sledeća trka takođe može biti obećavajuća", rekao je Grožan, koji je završio na poziciji 8.

Maldonado je imao dobar start ali je nakon problema sa kočnicama imao i kontakt sa Batonom, što je uz već postojeće probleme dodatno kompromitovalo njegovu trku iz koje se na kraju povukao.

"Imao sam dobar start, u prvom delu trke smo imali dobru poziciju ali sam kasnije imao probleme sa kočnicama što je moju borbu učinilo težom. Takođe, moramo da otkrijemo zbog čega su kočnice blokirale tako lako pri ulasku u boks. Tu smo izgubili dosta vremena što je dodatno kompromitovalo moju trku".

"Borba sa Batonom je bila fantastična, preticali smo se veoma "čisto". Dobra, zabavna i uzbudljiva borba. Nažalost izgleda da je pogrešio tačku kočenja i udario u mene. Ovo se može lako dogoditi kada se borite za poziciju, kočenje van trkačke linije uz DRS, to je jedna od situacija".

"Što se tiče našeg tempa u trci, on je bio prilično dobar. Ako se kvalifikujemo na bolje pozicije u Bahreinu imaćemo dobar rezultat", izjavio je Maldonado.

Frederiko Gastaldi, zamenik tim menadžera srećan je osvojenim bodovima i nada se većem plenu u Bahreinu.