Mirna trka za Vilijams, Masa peti a Botas šesti


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 11.04.2015.


Mirna trka za Vilijams, Masa peti a Botas šesti

©WilliamsF1

Valteri je obeležio početak trke svojim letećim startom gde je prozujao pored timskog kolege a u nekoliko krivina je pretio i Sebastianu Fetelu. Ta brzina je međutim izbledela jer ga je Masa pretekao pre kraja prvog kruga, a uskoro i Kimi Raikonen.

Finčeva trka je nakon toga bila relativno mirna i usamljena. U nekoliko navrata se borio da održi tempo, ali je postigao najviše što je mogao za tim.

"Voleo bih da sam duže držao Kimija iza sebe nakon što sam odjurio na startu, ali je moj sunarodnik pokazao iskustvo i napravio sjajno preticanje. Imamo još posla da sustignemo one ispred, ali tek je treća trka u kalendaru pa imamo vremena", izjavio je Botas.

Masa je celu trku održavao konstantan tempo i takođe je vozio relativno mirnu trku. Kao što se moglo očekivati od vozača tog kalibra, izvukao je iz kola sve što je mogao i završio na petom mestu.

"Tim je odradio izuzetno dobar posao, ali jednostavno nemamo onu sirovu brzinu da stignemo automobile ispred nas. Danas mi je jedina slaba tačka bila start, ali radiću na tome da se ne ponovi. Uzeli smo maksimum poena koje smo mogli danas", rekao je Masa.

Rob Smedli se složio sa Brazilcem i dodao da je tim uradio sjajan posao i doveo je performanse do maksimuma.

"Peto i šesto odgovaraju našim današnjim performansama. Promene pneumatika su bila bez greške i naša strategija je bila dobra. Vozači su dobro čuvali gume i jedino na čemu treba da poradimo jeste brzina."