Sajnc i Ferštapen u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.03.2015.


Sajnc i Ferštapen u bodovima

©ToroRossoF1

Mladi vozači iz Toro Rosa već u prve dve opravdavaju angažman. I dok je u Australiji bodove osvojio samo Karlos Sajnc mlađi, a Maks Ferštapen odustao zbog problema sa bolidom, u Maleziji su oba vozača upisala bodove.

Rekord Danila Kvjata koji je Rus postavio prošle godine kao najmlađi osavajč bodova sa 19 godina, oborio je 17-ogodišnji Ferštapen. Holanđanin je u svojoj drugoj F1 trci ubeležio bodove nakon starta sa šeste pozicije.

"Presrećan sam zbog osvajanja prvih F1 bodova i zauzimanja 7-og mesta. Prvih nekoliko krugova bili su prilično izazovni za mene jer sam se dosta mučio na srednje tvrdoj smeši guma. Odradili smo servis ranije uzeo sam tvrđe i odradio dobar posao oko trošenje guma".

"Fizički sam se dobro osećao, bilo je prilično toplo na kraju ali sam uspeo da održim tempo. Ovo je veliki podstrek za tim, nismo mogli odraditi bolji posao", rekao je Ferštapen.

Karlos Sajnc je nakon starta sa pozicije 15 završio iza klupskog kolege Ferštapena na poziciji 8.

"Veliki dan za mene. Strategija sa dva pit stopa na stazi kao što je Sepang nikad nije laka ali smo uspeli i već sam zaboravio jučerašnje kvalifikacije. Puno toga se dešavalo u trci, mogao sam da napravim dosta grešaka, ali sam ostao fokusiran što se na kraju i isplatilo. Uslovi za vožnju u Melziji su dosta teži od onih u Australiji ali smo se dobro pripremili. Rezultat nam daje još veće samopouzdanje i motivaciju da radimo na daljem unapređenju. Tim je odradio odličan posao, završiti trku u bodovima sa oba auta najbolji je način da se završi vikend", izjavio je Karlos Sajnc malđi.

Zanimljivo je da su novajlije iz Toro Rosa iza sebe ostavili vozače sestrinske ekipe Red Bul. Kvjat i Rikardo završili su na pozicijama 9 i 10, pa se više agregat Renoa koji se nalazi u bolidima STR10 i RB11 ne može koristiti kao večito opravdanje ekipi iz Milton Kinsa.