Mercedes uz lošu strategiju imao i probleme sa balansom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.03.2015.


Mercedes uz lošu strategiju imao i probleme sa balansom

©MercedesAMGF1

Mercedes se odlučio da pozove vozače na servis tokom rane faze trke u kojoj je na stazi bilo vozilo bezbednosti. Odluka je kako se ispostavilo, bila pogrešna jer su vozači upali u gužvu i borbu za pozicije, što je doprinelo većoj degradaciji guma.

Rozberg je nakon pit stopa pao na poziciju 9, jer je većina vozača uključući i Fetela ostala na stazi. Ipak uspeo je da završi na poziciji 3 sa koje je i startovao.

"U slučaju da vozilo bezbednosti izađe na stazu u ranoj fazi, odlazimo na servis. Takav je bio plan pre trke. Nismo očekivali da toliko njih ostane na stazi, kao ni da gubimo vreme u boksu zbog propuštanja jer je deo staze kroz boks prilično širok. To su bili problemi, a povraćaj pozicije i proboj napred prouzrokovao je veliku degradaciju guma. Borio sam se koliko sam mogao ali je proboj napred bio prilično težak i nisam mogao da sustignem Luisa. Izgubio sam dosta vremena tokom faze u boksu, ali srećan sam se približio Luisu u plasmanu", izjavio je Rozberg.

Hamilton koji je završio na poziciji 2, izjavio je da je loš balans njegovog w06, pored preranog servisa, jedan od uzroka današnjeg rezultata.

"Ne zanm da li bi ostanak na stazi sa Fetelom napravio veliku razliku. Bili su podjednako dobri ako ne i bolji po pitanju degradacije guma, tako da bi bilo veoma blizu. Posle prvog servisa morao sam da forsiram i hvatam priključak. Borio sam se tokom čitave trke sa balansom, dosta sam proklizavao. Učinio sam sve što sam mogao ali nisam mogao da pronađem dobar balans".

Hamiltonova frustracija zabeležena je radio vezom jer su u timu odlučili da mu montiraju tvrde gume umesto srednje tvrdih za poslednji stint, a on se pripremao za finalnu poteru za Fetelom. Komentarisao je odluke u vezi guma uz kritikovanje inženjera zbog pričanja dok je u krivini, kada mu je potrebna veća koncentracija.

"Kada smo bili na opcionim (srednje tvrda smeša), bolid se dobro ponašao, čak i bolje i mislim da bi bio konkurentniji i smanjivao razliku. Rečeno mi je da neće montirati te gume, već druge (tvrda smeša), na kojima nisam bio toliko brz. Uradio sam sve što sam mogao i mislim i da je tim uradio sve što je mogao. Analiziraćemo sve večeras", izjavio je Hamilton.

Mercedes je dao objašnjenje Hamiltonu, pravdajući odluku stanjem guma. Montaža tvrđih guma usledila je iz razloga što je srednje tvrda smeša već bila korišćena, tako da je srednje vreme kruga na tvrdim gumama u završnom stintu, po proračunu, bilo bolje od onog koje bi postigao na srednje tvrdim.