Agregat uzrok dvostrukog odustajanja Meklarena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.03.2015.


Agregat uzrok dvostrukog odustajanja Meklarena

©McLarenF1

Meklaren je izjaviio da su komponente Hondinog motora glavni uzrok za povlačenje iz trke Fernanda Alonsa i Džensona Batona. Baton je imao problema sa turbo punjačem dok je na Alonsovom MP4-30 otkriven problem sa hlađenjem ERS-a.

Uprkos tome što nisu završili trku vozači su ohrabreni tempom u trci i sve manjim zaostatkom za rivalima sa sredine grida.

"Mi se zapravo trkamo sa rivalima i sve više smanjujemo zaostatak. U poslednjem stintu bilo je prilično zabavno. Uviđamo gde su nam mane, a gde prednostii. Sasvim su jasne u poređenju sa Fors Indijom. Možemo da se uporedimo sa Zauberom i bržim bolidima. Borba sa rivalima ispred je ono u čemu uživam i nadam se da ćemo početi da se borimo sa njima iz trke u trku. Završetak na pozicijama 13 i 14 nije važan, važnije su sakupljene informacije", rekao je Baton.

"Voziti u grupi sa rivalima i držati tempo Red Bula pre samog povlačenja iz trke, bilo je lepo iznenađenje. Možda je jedan bod danas bio moguć. Pozitivna stvar je da smo mogli da vozimo u grupi sa ostalima, a ne da budemo posledja dva auta koja se međusobno bore. Ovo je prvi korak od onoga što moramo da uradimo", rekao je Alonso.