Električni mod od 2014-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.07.2011.


Električni mod od 2014-e

©

Bolidi će od 2014-e kroz boks biti pokretani samo uz pomoć KERS-a koji će biti jače snage 120KW od sadašnjeg koji ima 60KW(80KS) i vreme korišćenja od 6,6 sekundi, kao i znatno duži interval korišćenja po krugu. KERS će biti punjen pri kočenju ali i uz pomoć izduvnih gasova.

Sve ovo dovodi do toga da će u slučaju zakazivanja nekog od sistema vozač biti ostavljen na cedilu i neće moći da se vrati iz elektičnog moda na pogon 1,6l V6 turbo motora sa unutrašnjim sagorevajem. Zbog svega toga, vreme startovanja motora pomoću laptopa odlazi u istoriju. Vozači će na dugme, iz kokpita, moći da startuju motor i tako ga pokrenu u slučaju zakazivanja pri promeni moda, kao i u slučaju okretanja na stazi pri čemu se često gasi motor, gašenja na startu i u ostalim situacijama.

Takođe FIA je zvanično potvrdila da se broj obrtaja povećava sa 12000 na 15000 u minutu, što će dovesti do većih mogućnosti podešavanja kao i veće buke što je bitnije fanovima. Motori će imati odrđenu minimalnu težinu i materijale od kojih mogu biti proizvedeni. Dotok goriva će takođe biti ograničen (100kg/h), ali ne i promenjen u odnosu na prethodno utvrđeni i pored povećanja broja obrtaja.

Takođe, uvodi se i dodatna osma brzina u odnosu na sadašnjih 7.

Što se tiče spoljašnjosti širina prednjeg krila biće manja za 150mm u odnosu na sadašnju, a u pripremi je još nekoliko propisa koji će regulisati izgled bolida, naročito na zadnjem delu.