Zutil rezervni vozač Vilijamsa za sezonu 2015


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.03.2015.


Zutil rezervni vozač Vilijamsa za sezonu 2015

©WilliamsF1

Zutil je debitovao 2007 godine za ekipu Spajker, a po promeni vlasništva nastavio da vozi i za Fors Indiju od 2008 do 2011 godine. Nakon pauze od godinu dana, vratio se u Fors Indiju u sezoni 2013, a prošle godine vozio je za Zauber.

Adrijan će neko vreme provesti na simulatoru kako bi se upoznao sa bolidom FW37 i u slučaju potrebe bio spreman da učestvuje u trci umesto Valterija Botasa ili Felipea Mase.

"Drago mi je da nam se Adrijan pridružio za sezonu 2015. Sa sobom donosi veliko trkačko iskustvo iz 128 Formula 1 trka. Učešće u prošlogodišnjem šampionatu svakako je još jedan benefit jer je upoznat sa novom generacijom bolida i hibridnih motora, što je neprocenjivo za svakoga ko stupi u ovogodišnji F1 bolid. Borba u poretku konstruktora će biti veoma intenzivna, pa smo zbog toga izabrali vozača sa nedavnim trkačkim iskustvom, koji će ako zatreba moći da odgovori potrebama i pripomogne našoj borbi", rekao je Frenk Vilijams.

"Ponosan sam što sam se priključio tako poznatom i velikom F1 timu. Raditi za ser Frenka Vilijamsa i njegov tim za mene puno znači. Želim da se zahvalim svima u timu na verovanju u moje kvalitete i šansi da radim za tako uspešan i i konkurentan tim", rekao je Zutil.