Njui: "Za Reno nema svetla na kraju tunela"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.03.2015.


Njui: "Za Reno nema svetla na kraju tunela"

©RedBullF1

Reno je, prošle godine, u odeljenju snage motora imao deficit od 10% u odnosu na Mercedes. Ove godine je situacija još gora i uz to još imamo probleme sa pouzdanošću. Rikjardo je već imao kvar motora ovog vikenda, iako je pogonska jedinica skroz nova i Njui ne vidi neku promenu na vidiku.

„Veoma je frustrirajuće kada ste bačeni u poziciju gde sa jedne strane imate motor koji je miljama iza konkurencije, a sa druge mnogo otkazivanja i kvarova, bez ikakvog rešenja. Možete reći da Mercedes radi neverovatan posao, da je Ferari znatno bolji nego pre a Reno ne može da se sastavi“, besno je izjavio Njui.

„U isto vreme, smatram da FIA treba da bude malo aktivnija, za razliku od njihove trenutne uloge gde samo ponavljaju da to nije njihov problem. Ne mogu samo da dignu ruke, mora da bude nekog nadzora.“

Reno je od ove sezone fokusiran na 2 tima pod plaštom Red Bula, ali Njui kaže da je ova veza daleko od savršene.

„Jedna je stvar kada ste u poziciji u kojoj niste kompetentni ali kada vidite neki izlaz ili poboljšanje. Potpuno je druga stvar kada niste kompetentni i vaš partner izgleda kao da ne želi uopšte da se uključi.“

„Iskreno, ne znam pravi razlog takvog odnosa. Ovo izgleda kao onaj izgovor: „Da, da, razumemo vas u potpunosti“. U predsezonskim testiranjima, tokom 12 dana imali smo jedan dan za snimanje i čini mi se da smo bili suočeni sa 6 krucijalnih kvarova. Kilometraža koju smo napravili je dosta mala zbog problema sa motorom i to sada ima uticaja na performanse“, završio je Njui.