Red Bul nezadovoljan rezultatima i komponentama


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.03.2015.


Red Bul nezadovoljan rezultatima i komponentama

©RedBullF1

Nakon što se kvalifikovao kao sedmi, Daniel je pomeren na šesto mesto usled Botasovog povlačenja iz trke. Australijanac je na startu uspeo da zadrži svoju poziciju uprkos incidentima oko Kimija i Maldonada. U boks je otišao u krugu 23 i pao na osmu poziciju iza mladog Verstapena koga je tek čekala ista procedura.

Nakon što je tinejdžer otišao u boks, Dani se vratio na prvo na sedum, a nakon što je Kimi odustao, na šestu poziciju. Nakon toga, trka za Rikjarda je ostala mirna do kraja i finalnih 8 poena.

“Ovo nije bila najuzbudljivija trka. Odmah posle starta sam uspeo da ostanem uz Nasra, ali nisam uspeo dovoljno da se približim kako bih probao sa preticanjem. Završili smo trku i osvojili nešto bodova, što je dobro. Mislim da je ovo najbolje što smo danas mogli. Šteta za Danija, ali moramo ići dalje i naučiti iz današnjih problema”, rekao je Rikjardo.

Danil Kvjat je imao problem na samom početku trkačkog događaja. Morao je da stane na putu za startno mesto zbog problema oko menjačke kutije i time prerano završi trku.

“Naravno da nije lep osećaj gledati druge vozače na stazi dok ste vi u boksu. Od sada može samo da ide na bolje i zbog toga ostajemo pozitivni. Imam puno poverenje u tim. Za dve nedelje stiže nova trka is vi ćemo dati sve od sebe da se pripremimo što bolje”, rekao je razočarani Kvjat.

Sumirajući ceo vikend, šef tima Kristijan Horner, rekao je da je ovo bila frustrirajuća trka. Svi su bili jako razočarani činjenicom da su, već pre starta, ostali bez jednog vozača zbog tehničkih problema.

“Kvjat je uradio sve što je bilo u njegovoj moći sa alatom koji je imao. To, nažalost, pokazuje da ima mnogo toga na čemu treba da radimo, tako da je šesto mesto najbolje što smo mogli tokom ovog teškog vikenda”, izjavio Horner nakon trke.