Najava: VN Nemačke - Nirburgring


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.07.2011.


Najava: VN Nemačke - Nirburgring

©

Da bi smo počeli priču o ovoj legendarnoj stazi moramo se vratiti u davnu 1951-u godinu kada se ova trka našla na listi staza za Svetsko takmičenje F1. Verovatno najveća trkačka staza na svetu koja je ostala zapamćena kao najteža, najopasnija i najzahtevnija, na kojoj je pet vozača F1 izgubilo život, a mnogi su ostali teški invalidi.

Originalna staza je bila smeštena pored sela Nirburg, u planinama Ajfel, jugozapadno od Bona. Službeno se sastoji od 176 krivina na 22,8 km dugom severnom delu (Nordschleife) i 7,7km južnom dela (Sudschleife). Staza je prema Džekiju Stjuartu dobila nadimak Zeleni pakao, i predstavljala je veliki izazov za vozače, jer je bilo veoma teško zapamtiti putanju staze.

'Onaj ko kaže da ga nije strah voziti na Nirburgingu, ili je lud, ili laže.'Dž. Stjuart

Između 1951. i 1976. 'Ring' je bio domaćin 21 Velike nagrade. Na premijernoj trci slavio je Alberto Askari u Ferariju. Godine 1957-e Fanđo vozi, po mnogima, najbolju trku ikada. Na polovini trke Fanđo ulazi u boks sa 30 sekundi prednosti, ali nakon greške mehaničara se vraća sa zaostatkom od 50 sekundi. Počinje voziti trku života, obarajući rekord iz kruga u krug, a u zadnjem pretiče Kolinsa i Havtorna, te pobeđuje. Na toj trci je slavio treći uzastopni put i osvojio svoj peti naslov svetskog prvaka.

1975. 'Ring' dobija još jednu legendu, Niki Lauda je na treningu postigao vreme 6:58,6, te tako postao prvi i jedini vozač koji je vozio izvorni 'Nordschleife' manje od 7 minuta. Ipak naredne godine Lauda, u gorućem Ferariju, zadobija opekotine opasne po život, što je označilo kraj održavanje ove trke.

Staza je pretrpela drastične izmene da bi se dobila nova staza i u proleće 1984. održana je egzibiciona trka sa 20 indentičnih Mercedesa 190Es, sa gridom koji je sačinjavao najveća imena F1: Niki Lauda, Karlos Rojtman, Keke Rozberg, Alan Prost, Ajrton Sena, Džejms Hant, Stirling Mos, Džek Brabem, Fil Hil, Džon Sartis i Deni Hulm. Tada je Sena slavio ispred Laude i Rojtmana. Kasnije te godine održana je VN Europe, slavio je Alan Prost, a godinu posle VN Njemačke.

Nakon toga se F1 seli na jug, na stazu Hokenhajm, zbog komercijalnih poteškoća. Sa uspehom Mihaela Šumahera, koji je rodom iz obližnjeg Kerpena, staza 1995. opet dolazi u F1 kao VN Evrope, sa izuzetkom 1997. i 1998. kada je vožena pod imenom VN Luksemburga.

Od 2007. godine FIA je odlučila o naizmeničnom održavanju VN Nemačke na Hokenhajmu i Nirburgringu. Na današnjem 'novom' Nirburgring se vozi 60 krugova na 5 148m dugoj stazi, ukupno 308.863km, sa 15 krivina, šest levih i devet desnih. Rekord kruga drži Mihael Šumaher iz 2004. godine sa vremenom 1:29.468. Šumaher je četiri puta slavio na ovoj stazi, dok su Fanđo, Stjuart, Pike i Sena slavili tri puta. Kod konstruktora Ferari predvodi sa 20 pobeda, a Vilijams i Meklaren sa samo osam, odnosno sedam pobeda. Prošle godine je na Hokenhajmu slavio Alonso, a da li će nastaviti dobar niz ili će se, nakon povratka starih pravila, vratiti i 'stari' pobednik ćemo videti u nedelju.