Masa ponovo u vrhu


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.03.2015.


Masa ponovo u vrhu

©WilliamsF1

Iako je startovao sa treće pozicije i odlučio se za strategiju sa jednim zaustavljanjem, Felipe je morao da se zadovolji lošijim plasmanom. Presudio je Fetelov ostanak na stazi 2 kruga duže, što mu je donelo dovoljno vremena da iz boksa izađe ispred Brazilca. Nakon toga su ipak pokazali da imaju konstantan tempo i odneli su kući vrednih 12 poena.

Ipak su zadovoljni, jer su nastavili odlične rezultate od prošle sezone i pokazali da imaju konkurentan automobil, što je i bio cilj prema Masinim rečima.

"Ostvarili smo dosta od postavljenih ciljeva i možemo smatrati da je ovo bio pozitivan start. Jedino razočaranje predstavlja moj gubitak treće pozicije kroz pit stop. Nakon što sam zamenio pneumatike, izgubio sam 1.5 s iza Rikjarda na stazi, što je Fetelu bilo sasvim dovoljno da me obiđe. Verujem u tim i auto i radujemo se Maleziji jer znamo da imamo dobre šanse", izjavio je Felipe.

Valteri Botas nije ni startovao trku usled povrede donjeg dela leđa tokom jučerašnjeg treninga. Nakon testova koje su obavili FIA medicinski tim i delegate, odlučili su da Finac ne sme startovati trku.

"Dao sam sve od sebe od kada mi se pojavio problem sa leđima i nadao sam se da ću biti spreman za današnju trku. Odmah sam počeo sa terapijom, tako mi je odluka medicinskog tima jako teško pala. Imam 2 nedelje do naredne trke i nadam se da će mi dodatne terapije pomoći da budem u potpunosti spreman u Maleziji. Nestrpljiv sam da se vratim u auto i na stazu jer FW37 deluje stvarno kompetentno i mislim da možemo da se borimo za podijume", rekao je Botas.

Tehničko viđenje trke dao je i Vilijamsov šef performansi, rekavši da je uvek teško takmičiti se sa 50% svojih snaga. Izostanak Botasa je mnogo pogodio tim, tako da je danas sve bilo oko smanjivanja štete koja je naneta u borbi za šampionat konstruktora.

"Ferari nam beži svega nekoliko bodova, što nije toliko loš rezultat. Tim je mnogo radio kao jedinka, ceo vikend. Pit stop je odlično obavljen, kao i sav posao u padoku. Odlučili smo da uvedemo Masu malo ranije jer je Fetel bio nešto brži iza nas, ali nažalost to nije ispalo kako smo planirali. Veoma smo kompetentni u odnosu na druge timove i to nam je marker za ovu sezonu. Nastavićemo da radimo na automobilima i pokušati da izvučemo maksimalne performance iz ovoga što imamo", izjavio je Smedli.