Pozitivan start sezone za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.03.2015.


Pozitivan start sezone za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Solidan start sezone u Melburnu za Fors Indiju. Tim je testirao samo poslednja dva dana zimskog testa bolid VJM08 ali se ipak upisao sa oba vozača među osvajače bodova. Očekivan je mnogo teži start ali je trka bila sasvim solidna obzirom na okolnosti.

"Zadovoljan sam današnjim rezultatom, startovati sezonu sa oba auta u bodovima je pozitivan rezultat. Trka je bila dobra, nisam napravio nijednu grešku, a pouzdanost bolida dala nam je prednost nad rivalima koji su u problemima. U ovoj fazi sezone bitno je kapitalizovati šanse. Bili smo spremni kada je trebalo, imali smo dobru strategiju i poentirali pod pritiskom. Po pitanju performansi još uvek nismo na nivou na kome bismo želeli da budemo ali svi se trude da bolid učine što bržim. Sa već zabeleženim bodovima gledamo ka Maleziji i nadamo se još jedom koraku nepred", rekao je niko Hilkenberg, koji je završio na poziciji sedam.

Perez je imao dosta težu trku jer je nakon obilaženja Eriksona pod žutom zastavom, istom vratio poziciju na restartu, ali je usput morao da propusti i Batona sa kojim je veći deo trke bio u duelu. Borba sa rivalom u nekonkurentnom Meklarenu dovela je i do kontakta kada je Perez neznatno oštetio bolid ali je imao i okretanje na stazi. To ga je stavilo u ulogu lovca pa je veći deo trke jurio Batona ali je u završnici uspeo da se probije ispred i osvoji bod.

"Bila je ovo jedna od onih neobičnih trka, gde se dešava puno stvari ali sve u svemu srećan sam zbog osvojenog boda, a i Niko je osvojio dosta bodova. Imali smo različite strategije kako bismo maksmalizovali šanse tima. Nakon restarta FIA mi je obavestila da moram vratiti mesto Eriksonu što je značilo i pad iza Batona i od tada je nastao težak period u trci. Baton je bio na mekšoj smeši guma, neznatno brži. Nije ga bilo lako zaobići, izgubio sam dosta pozicija ali sam uzeo bod. Ipak, fokus mi je na pozitivnoj strani, osvojio sam bod, Niko je takđe poentirao, što je dobro za tim", izjavio je Perez.