U Lotusu optimistični i pored peha u Australiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.03.2015.


U Lotusu optimistični i pored peha u Australiji

©LotusF1

Posle jučerasnjih kvalifikacija, gde su vozači Lotusa ušli u prvih deset, današnji dan je bio razočaravajući. Maldonado je ispao nakon kontakta sa Nasrom iz Zaubera, a Gržan je već u formacijskom krugu izgubio snagu u hibridnog motra u njegovom E23.

Venecuelanac Maldonado se poslje imao kontakt sa novajlom Filipeom Nasrom iz Zaubera u prvom krugu na izlasku iz druge krivne, koji je za posledicu imao okretanje i gubitak kontrole pri čemu je završio u zidu.

“To je trka, na startu je bilo gužve, a onda ulazak u usku krivinu. Na startu sam osvojio tri ili četiri pozicije i izgledalo je obećavajuće. Onda sam osetio jak udarac otpozadi i nisam video šta se desilo”, rekao je Maldonado.

Nakon udesa Maldonada istaknuta je žuta zastava, a Grožan je odvezao svoj Lotus do garaže tima.

“Nisam uspeo da povratim snagu motora i još uvek neznamo šta je uzrok toga. Šteta, ali to je prva trka i svašta može da se desi, nažalost nas je pratila loša sreća danas”, rekao je Grožan.

Međutim i pored lošeg starta u Lotus F1 timu ne spuštaju gard, već sa verom u bolje sutra iščekuju izazove u nastavku sezone.

“Tim nije razočaran, imamo dosta entuzijazma za trke koje nam predstoje, pa ćemo videti sta možemo u nastavku sezone. U timu vlada pozitvna atmosfera”, rekao je zamenik šefa ekipe Frederiko Gastaldi.

Nadamo se da će Lotus proraditi ove sezeone, a njegovi vozači iskustvo prevesti u rezultate.