Vilijams nastavlja tamo gde je stao prošle sezone


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 13.03.2015.


Vilijams nastavlja tamo gde je stao prošle sezone

©WilliamsF1

Novi FW37 je od prvog slobodnog treninga izgledao veoma kompetentno, što je nastavljeno i u svim kvalifikacionim sesijama. Felipe je to iskoristio na najbolji način i zauzeo drugi startni red. Rekao je da je Mercedes bio ispred celog vikenda tako da su svi bili svesni da se bore za ostale pozicije.

"Kvalifikovati se na poziciji 3 znači da smo odradili veoma dobar posao i izvukli maksimum iz automobila, naročito pošto je Ferari izgledao dosta konkurentno. Sutra će biti sjajna borba i potrebani su nam dobar start i strategija kako bismo osigurali podijum i dali ovom startu sezone poseban sjaj", izjavio je Masa.

Sa druge strane, Valteri je pretrpeo povredu leđa tokom kvalifikacija, što ga je sprečilo da izvuče bolji rezultat iz svog automobila i morao je da se zadovolji sa pozicijom 6. Nakon završetka, preventivno je prebačen u bolnicu radi detaljnijih analiza. 

"Odličan je osećaj kada sezona konačno počne i to sa ovako napetim kvalifikacijama. Auto se ponašao odlično i borili smo se sa Ferarijem. Nažalost, pred kraj druge runde počeo sam da osećam bol u leđima. Uzevši u obzir okolnosti, srećan sam sa 6. mestom, ali kako je Felipe pokazao, ovo nije odraz našeg tempa", kratak je bio Botas.

Za Roba Smedlija, šefa performansi u Vilijamsu, kvalifikacije su mešovitog karaktera. Rekao je kako je Masa, uspeo da pokaže pravu brzinu auta.

"Felipe je iskoristio taj prostor koga je ostavio Ferari što nas stavlja u zavidnu poziciju za početak trke. Valteri je imao povredu leđa što je uticalo na njegovu vožnju pa je morao da se zadovolji trećim redom. Trka će biti veoma zahtevna sa strateške strane, ali automobili su pokazali veoma dobar tempo na duge staze i nadamo se da će biti uz nas sutra", rekao je Smedli.