Malija: Veliki je izazov pred nama


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2011.


Malija: Veliki je izazov pred nama

©

Od preuzimanja Spajkera 2008. godine, Fors Indija se kretala uzlaznom putanjom - deseto, deveto i prošlogodišnje sedmo mesto u šamponatu. Ove godine, plan je pozicija 6, a od plana ih deli 21 bod.

"Velika nagrada Nemačke je sredina šampionata i odlično vreme da se sumira i prvi deo sezone. Jasno je da imamo dobar vozački sastav, a i bolid unapređujemo iz trke u trku što nam daje optimizam za drugi deo sezone. Ipak, znamo da je veliki zadatak pred nama, a to je da uhvatimo nabliže rivale - Toro Roso i Zauber", rekao je vlasnik Forsa.

"Ako se osvrnemo na Silverston, možemo ga posmatrati kao propuštenu šansu usled zbrke na "pitvolu". Takve stvari se dešavaju u trkama ali moramo preduzeti mere da se ne dese opet. Silverston je bila trka neiskorišćenih potencijala, ali možemo je gledati u pozitivnom kontekstu što se tiče performansi. Tokom poslednjih nekoliko trka pokazali smo konkurentnost bolida koja se i dalje poboljšava, tako da smo sposobni za konstantan ulazak u prvih deset na kvalifikacijama. Sada je bitno da performanse pokažemo i u trci što je najvažnije.