Ultimatum za Vitmarša


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.07.2011.


Ultimatum za Vitmarša

©

Trka u Velikoj Britaniji kao da je bila kap koja je prelila čašu. Ogroman broj grešaka koje je tim napravio, kao i sve veće nezadovoljstvo među inženjerima i dizajnerima bolida je dovelo do toga da je Vitmaršu postavljen ultimatum, ili će srediti stanje u "kući" ili će morati da spakuje kofere.

Greške u pit stopu prilikom zamene guma na Batonovom bolidu koje su dovele do toga da Baton ne završi trku kao i greška prilikom planiranja strategije za Hamiltonov bolid, kada je u sred borbe za mesto dobio naređenje da štedi gorivo inače se može desiti da trku i ne završi, su dovele do toga da šefovi Meklaren tima sada traže od Vitmarša da se stanje radikalno popravi u naredne dve trke, VN Nemačke i Mađarske.

Ukoliko na sve ovo dodamo Hamiltonovo nezadovoljstvo količinom obaveza i vremena koje mora da pruži zarad sponzora i marketinga, kao i to da odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora kao i sve češća spominjanja prelaska u Red bul nikako ne olakšavaju Vitmaršov posao.

Da li će ovo biti jedna od "većih glava koja će pasti" u toku trke za šampionsku titulu ostaje da vidimo u narednih mesec dana.