Honda želi fer i konkurentnu Formulu 1


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.01.2015.


Honda želi fer i konkurentnu Formulu 1

©McLarenF1

Pre nekoliko dana FIA je odlučila da timovi, odnosno dobavljači mogu dorađivati agregate i po isteku roka za homologizaciju jer je on propisan za 28. februar prošle godine. U pravilima ne spominje specifičan datum za ovu sezoni iako se podrazumeva da to bude u istom terminu pred početak sezone. Međutim, pronađena rupa poslužila je Renou i Ferariju da izvrše pritisak i dobiju prolongiranje homlogizacije motora, zako da će timovi odnosno proizvođači agregata u toku sezone predstaviti finalnu verziju.

Reni i Ferari su zadovoljni dobijenim statusom, međutim i Mercedes će dorađivati agregat i već najavljuje ovogodišnju verziju za koju se već govori da je snažnija za 50KS.

Honda kao novi učesnik, izuzeta je od pravila pošto ona nije prošle godine izvršila homologizaciju. Izuzimanje iz ovog "pravila", stavlja je u podređen položaj u odnosu na konkurenciju. Meklaren je zbog čitave situacije kontaktirao FIA-u.

"Honda veruje u fer takmičenje, za dobrobit sporta i fanova. Meklaren-Honda je kontaktirao FIA-u u vezi ove situacije ali ne možemo da diskutujemo o detaljima u ovom trenutku", rekoa je portparol Honde.

Ostaje nam da u narednim danima saznamo da li će i Honda dobiti dozvolu za doradu agregata tokom sezone.