FIA odmrzava razvoj motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.01.2015.


FIA odmrzava razvoj motora

©MercedesAMGF1

Mercedesovi rivali, Reno i Ferari, pritiskali su FIA-u nakon sezone da dozvoli razvoj agragata i po svemu sudeći uspeli. Tako će dorada motora potrajati i nakon početka sezone, što je dodatno relaksiralo razvoj za ova dva proizvođača.

Ukratko, motori koji su homologizovani 28. februara prošle godine neće morati da se homologizuju pre početka sezone, jer u pravilima to ne piše, već će timovi dobijati deo po deo sve do ispunjenja kvote tokena, odnosno delova koji mogu da se dorađuju.

FIA je predvidela da se motori homologizuju pre sezone ali to nije i napisala, pa će tako proizvođači razvijati agregate pridržavajući se pravila o 32 razvojna tokena, odnosno dela motora, usput ne prelazeći limit od četiri agregata za sezonu. Cela pogonska jedinica podeljena je na 66 tokena.

Ipak, neće se dorađivati ceo motor. Pravila kažu da 52% agregata mora ostati istovetno kao i u sezoni 2014.

Za sezonu 2016 predviđeno je 38% promena na delovima, 2017 procenat se spušta na 30%, u 2018 na 23%, da bi za sezone 2019 i 2020 procenat pao na 5%, nalik zamrzavanju koje je bilo u eri V8 agragata.

Honda kao novi proizvođač nije obuhvaćena ovim promenama i trebala bi da pogonsku jedinicu za ovu sezonu, po trenutno važećim pravilima, preda na homologizaciju do 28. februara.