Novine u sezoni 2015


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.01.2015.


Novine u sezoni 2015

©

Tehnika

Od predstojeće sezone imaćemo novog proizvođača motora. Nakon povlačenja na kraju sezone 2008, Honda se vraća u Formulu 1 sa Meklarenom. Par je imao puno uspeha u periodu 1988-1992.

Vozači su sada ograničeni na četiri motora po sezoni, umesto na pet kao u sezoni 2014. To znači da bi motori trebali potrajati pet trka u slučaju da ih ima 20. U provizionom kalendaru uvrštena je 21 trka, a VN Južne Koreje je pod velikim znakom pitanja, Ipak, 21 trka automatski znači da je peti agregat dozvoljen za upotrebu bez sankcija. Konačna potvrda o broju trka očekuje se u narednom periodu, pa se očekuje da će Južna Koreja najverovatnije biti "izbačena", a može se desiti da se kalendar revidira i smanji za još jednu trku, pa bi imao 19, kao i u prethodnoj sezoni.

Dimenzije nosa bolida su promenjene kako bi se poboljšao izgled prednjeg dela. Tako će revidiranjem pravila "mravojedov nos" otići u istoriju, a dizajn nalik onom koji su imali Mercedes i Ferari u sezoni 2014, trebao bi biti zastupljeniji. Koncept novog nosa, sličnom prikazao je Lotus na traninzima krajem sezone i uprvo podseća na pomenute.

Korišćenje vazdušnog tunela ograničeno je 65 časova nedeljno umesto dosadašnjih 80. Tim će takođe morati da imenuje jedan vazdušni tunel koji će koristiti tokom sezone.

Minimalna težina bolida podignuta je za 1kg na 720kg.

Sportska pravila

Nakon kritika zbog duplih bodova za poslednju trku sezone, pravilo je izbačeno, pa će bodovanje biti "klasično", za prvih 10 u plasmanu.

Uvodi se virtuelno vozilo sigurnosti - eng. VSC. Koncept je testiran i analiziran. U sezoni 2015, VSC će biti uveden i primemenjen onda kada je izlazak vozila sigurnosti suvišan, a postoji situacija na delu staze koji bi trebao biti obezbeđen odnosno trka usporena. Vozačima će biti propisana maksimalna brzina na specifičnim delovim staze.

U slučaju da trka bude zaustavljena bolidi će biti odvoženi u boks I biti parkirani iza vozila bezbednosti na pit lejnu odnosno liniji boksa.

Ako se personal tima i oprema zadrže nagridu 15 sekundi posle signala, vozač će morati da startuje trku sa linije boksa. Ako ne uspeju da odrade proceduru, zaradiće i stani-kreni kaznu od 10 sekundi.

Kazne za motore sad će biti dododrađivane u jednoj trci umesto prenošenja na narednu trku. Ukoliko vozač zbog plasmana ne uspe da odradi kaznu, celu ili deo, ostatak ili cela kazna biće prenošena u trku u vidu vremenske ili stani-kreni kazne.

Pored kazne od od 5 sekundi koji su napravili prekršaj u trci, sudije su sada u mogućnosti da primene kaznu od 10 sekundi.

Vozači koji zaostaju za krug moći će do obiđu vozilo sigurnosti ali se restart više neće odlagati kako bi se oni pozicionirali na začelje.

Vozači

U sezoni 2015 imaćemo tri debitanta: Maks Ferštapen, Karlos Sajnc mlađi i Felipe Nasr.

Ferštapen debituje u Formuli 1 uprkos tome što je trkačku karijeru u jednosedima započeo početkom 2014. godine. U svojoj debitantskoj sezoni u Formuli 3 završio je na trećoj poziciji uz 10 pobeda, iako se takmičio u manj konkurentnom timu Van Amersfurt. Holanđanin je odvozio nekoliko testova za Toro Roso, za koji će i nastupiti u ovogodišnjoj sezoni.

Sajn mlađi sa druge stran, zablistao je u Formuli Reno 3,5 L, postavši prvi vozač kojeg podržava Red Bul koji je osvojio šampionat uz 7 pobdeda. Sin legendarnog reli voača testirao je za Red Bul u Abu Dabiju, a doći će na mesto Žan-Erik Verna u Toro Roso.

Nasr je od svih debitanata najiuskusniji. Prošlogodišnji test vozač Vilijamsa, koji je pobedio Kevina Magnusena 2011. godine u britanskoj Formuli 3 voziće za Zauber. U GP2 seriji je imao manje uspeha lai je u 50 nastupa ipak uspeo da zabeleži pobedu.

Promene u postavama timova

Došlo je i do promena u postavama, posebno u najkonkurentnijim timovima, pa je pitanjekako će se timovi i vozači koji su promenili okruženje adaptirati u sezoni 2015.

Red Bul je promovisao Danila Kvjata, koji je došao na mesto Sebastijana Fetela. Kvjat, GP3 šampion iz sezone 2013, završio je na poziciji 15 u F1 šampionatu prošle sezone uz 8 osvojenih bodova.

Sebastijan Fetel se po odlasku iz Red Bula pridružio Ferariju, tako da će tim i drugu godinu zaredom imati dva šampiona u postavi, pošto Nemca u Ferariju čeka Kimi Raikonen.

Alonso se vraća u Meklaren, tako da će i ovaj tim u postavi imati dva šampiona. Špancu će društvo praviti Dženson Baton, dok je Kevin Magnusen izgubio mesto vozača trka i imaće ulogu rezerviste.

Markus Erikson je iz Kejtrema koji je pod prinudnom upravom, prešao u Zauber i praviće društvo Felipeu Nasru.

Mercedes, Vilijams, Lotus i Fors Indija odlučili su da na menjaju postave.

Staze

U kalendaru neće biti novih staza ali nas očekuje povratak nekoliko klasika.

Autodrom Hermanos Rodrigez u Meksiku vraća se u kalendar nakon 23 godine, dok će VN Nemačke biti održana na Nirburgringu usled politike rotacije sa Hokenhajmom. VN Južne Koreje uvrštena je u kalendar ali je pod verlikim znakom pitanja, kao što je i pomenuto. Dodavanje trke u kalendar više je političko pitanje u odnosu na pravila, nego ozbiljna namera kako zemlje organizatora tako i Formula 1 menadžmenta da trku vrati u šampionat.

Ostalo

Testovi u toku sezone takođe su dodatno ograničeni. Voziće se dva testa nakon trka umesto dosadašnja četiri.