Ferari i Reno pobedili u borbi za razvoj motora tokom sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.12.2014.


Ferari i Reno pobedili u borbi za razvoj motora tokom sezone

©MercedesAMGF1

Rivali Mercedesa žestoko su se borili kako bi promenili trenutna pravila homologacije, po kojim su promene tokom sezone koje se tiču performansi prilično ograničene.

Sledeći datum za "zamrzavanje" razvoja je 28. februar, kada svi proizvođači za sezonu 2015 - Ferari, Reno, Mercedes i Honda, moraju prezentovati njihove agregate koje homologizuje FIA.

Ipak, Ferari i Reno su se složili da postoji rupa u postojećim pravilima, po kojima oni mogu započeti sezonu sa prošlogodišnjim motorom, a potom predstaviti novi agregat kasnije tokom sezone.

Bi-Bi-Si izveštava da se o ovom pitanju diskutovalo na sastanku prošle sedmice u Ženevi i "izgleda da će verovatno svi proizvođači moći da dorade svoje agregate nakon početka, kao i pre starta sezone".

Auto motor und Šport izveštava slično, tvrdeći da bilo koji proizvođač koji ne iskoristi sve 32 tačke za razvoj komponenti do 28. februara, može da nastavi da dorađuje motor tokom sezone.

Švajcarski Blik izveštava da je stvar prilično delikatna i da su Mercedes i Honda zapretili izlaskom iz F1 ako se takve mogućnosti otvore.

Šampion iz 1997, Žak Vilnev mišljenja je da pravila ne treba menjati i ne želi da "kupi" priču Kristijana Hornera, šefa Red Bula, da sva pravila po pitanju agregata moraju biti promenjena.

"On (Kristijan Horner) izjavljuje to jer nema Mercedesov agregat. U suprotnom on ne bi tražio promenu pravila. On ne misli o dobru za Formulu 1, već samo o svom timu", rekao je Vilnev.

Mercedes je predlagao dostavu pojedinih komponenata hibridnog dela agregata svim timovima, kako bi se smanjila razlika u performansama, nešto nalik Meklarenu koji isporučuje ECU, ali za sada taj predlog nije usvojen.

Sigurno je samo da će o svemu još biti dosta polemike i pregovora.