Pravila ista za sve,ovog puta stara


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.07.2011.


Pravila ista za sve,ovog puta stara

©

Timovi su se dogovorili da ukinu zabranu uređaja pošto su na kraju rasprave popustili Ferari i Zauber. Italijanska i švajcarska ekipa bile su protiv povratka na stanje pre Silverstona, ali posle serija razgovora popustili su u svom stavu.

Vlasnik Formule 1, Berni Eklston, dao je izjavu posle trke i objavio ponovno korišćenje produvanih difuzora, koje sada samo treba da overi FIA pred VN Nemačke.

Stefano Domenikali, šef Ferarija izjavio je da je tim ipak napravio "ustupak u korist sporta jer bi se nastavilo dalje raspravljanje oko pravila, te da je ovim crta podvučena".

Ferari je najmanje ovim izgubio. Konkurencija je sustignuta, a u slučaju Meklarena i prestignuta. Manji timovi ali i oni koji su spremali svoja rašenja sigurno su izgubili korak u razvoju tako da će Ferariju ali i Red Bulu i Meklarenu posao biti olakšan u narednih nekoliko trka, dok ostali ne preorjentišu svoj, svakako sporiji razvoj, na prduvani difuzor. Sa drugog aspekta timovi kao Mercedes i Reno mogu u naredne dve trke da imaju pouzdan sistem, a njihov budžet neće biti ugrožen dodatnim troškovima kao kod Vilijamsa, Fors Indije ili Zaubera. Timovi iz "treće lige" svakako su uhvaćeni u raskoraku. Ferari je ovim žrtvovao i svoje kupce Zauber i Toro Roso. Pošto je sustignuta konkurancija po pitanju aerodinamike i produvanog difuzora kao i zagrevanja zadnjih pneumatika, ovaj proizvođač je svestan da sebi od Meklarena pravi glavnog protivnika koji ima razvijen sistem paljenja smeše u cilindru, a koji se nalazi na ciljanoj drugoj poziciji u šampionatu. Pošto Ferari nema spreman odgovor najbolje je izvući korist sa svih mogućih pozicija, što je i učinjeno.

Kao poslednji pogled na celu priču, a i zaključak možemo izvesti da veliki ostaju veliki i da je ovo u neku ruku bila strategija protiv Red Bula od strane konkurenata u kojima se najbolje za sada, snalazi Ferari. Mali timovi ostaju mali i suočavaju se sa dodatnim troškovima, a što je najnegativnije za njih na kraju ove sezone produvani difuzor odlazi u istoriju jer se vraća "periskop" izduv koji je pre skoro deceniju predstavio Ferari.

Što se tiče mapiranja motora ono bi trebalo biti kao u Valensiji, odnosno obustavljeno odvojeno podešavanje za kvalifikacije i trku.