Meklaren i dalje neodlučan oko vozačke postave


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.12.2014.


Meklaren i dalje neodlučan oko vozačke postave

©McLarenF1

Sastanak čelnika tima koji je održan u četvrtak nije bio produktivan po pitanju odluke o drugom vozaču za sezonu 2015-e. Meklaren meri Batonovo iskustvo i Magnuseonov budući potencijal, kao i komercijalne faktore na početku nove ere saradnje sa Hondom.

Oba vozača su bila prisutna na Meklarenovom promotivnom događaju,koji je upriličen za sponzora, proizvođača viskija - Džoni Voker, usput priznajući da još uvek nemaju potvrdu ko će od njih dvojice biti izabran od strane tima.

Osoba zadužena za odnose sa javnošću na pitanje o objavi vozačke postave nije imala nikakve novosti, a jedino što se moglo dobiti kao nova informacija je objava praktično odložena.

Ron Denis je pre nekoliko dana iša na razgovore u Dansku, kako bi Magnusenove sponzore privoleo da potpišu novi i obimniji ugovor.Međutim proizvođač dečijih igračaka "Lego", ne vidi Formulu 1 kao najbolji format reklamiranja, uzimajući u obzir i cenu, tako da su razgovoei takoreći propali.

Meklaren želi dodatno da ojača sponzorski pul, ali kao tim sa vrha grida traži mnogo veći novac za ugovore.

Tim iz Vokinga je jedini koji nije objavio vozačku postavu, ako izuzmemo problematični Kejtrem i skoro ugašenu Marusiju.