Kejtremu dozvoljeno da koristi CT05 sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.11.2014.


Kejtremu dozvoljeno da koristi CT05 sledeće sezone

©CatrehemF1

Administrator Finbar O'Konel preuzeo je kontrolu nad timom krajem oktorbra i u razgovorima je sa brojnim potencijalnim kupcima. Izuzetak u pravilima znači da se potencijalnom kupcu daje dodatno vreme za restart projekta za sezonu 2015, kao i smanjenje početnih troškova. Ceo slučaj trebao bi biti ratifikovan ove sedmice u Kataru, na sastanku Svetskog veća moto sporta, nakon što su Formula 1 komisija i FIA postigle dogovor.

"F1 komisija i FIA su se složili da dopuste slabijim timovima da koriste bolide iz sezone 2014 sledeće godine kako bi im dali veše vremena i opcija. To je u interesu svih strana jer daje šansu za lakši F1 početak ako se odluče na taj korak", rekao je O'Konel.

Nakon izostanka sa VN SAD i VN Brazila, Kejtrem se vratio na poslednju trku sezone u Abu Dabiju uz pomoć finasija (2.350.000 funti) koje je sakupio od fanova tima, koji su za uzvrat dobili suvenire, delove bolida i sličan vid zahvalnica. O'Konel je na trci izjavio da tim više nije u tako lošoj poziciji da ima interesenata kao i da ne mora biti prodat do Božića (25. decembar).

"Pre Božića bi bilo idealno, ali sada ne mora obavezno da se desi. Ipak, što pre to bolje sa moje tačke gledišta i ja ohrabrujem ljude što više mogu. Ovo je vrlo komplikovana odluka za bilo koga, zbog ogromnih troškova u vođenju F1 tima. Još uvek sam razgovorima sa nekoliko zainteresovanih strana i nadam se da će jedna od njih sklopiti ugovor. Broj zainteresovanih strana se uvećao. Imamo dva jaka i jednog malo slabijeg kandidata za kupovinu", dodao je O'Konel.

U jednoj izjavi O'Konel je napomenuo da je jedan od interesenata za tim povezan sa Formulom 1.