Sajnc u Toro Rosu 2015-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.11.2014.


Sajnc u Toro Rosu 2015-e

©ToroRossoF1

Maks Ferštapen se trebao pridružiti Danilu Kvjatu u sezoni 2015, međitim, kada je Fetel objavio odlazak u Ferari, Kvjat je promovisan u vozača Red Bula, a u Toro Rosu je napravljeno novo mesto. Sajnc je bio u trci za mesto pored Žan-Erik Verna i GP3 šampiona Aleksa Lina, ali se nakon testa u Abu Dabiju tim ipak odlučio da on zauzme drugi kokpit.

Sajnc je šampion Formule Reno 3,5l i oseća se spremnim za sledeći korak u karijeri. Objava ja prethodno planirana za ponedeljak 1. decembar ali je tim nešto ranije izdao saopštenje.

"Presrećan sam dolaskom u Toro Roso. Još dok sam bio u Red Bulovom programu mladih vozača ovo je bio moj cilj i želim da se zahvalim Red Bulu na ukazanom poverenju. Imao sam veoma uspešnu sezonu u Reno seriji i sada se polako okrećem ka novom nivou - Formuli 1".

"Prošle godine sam testiraoo sa Toro Rosom i veoma mi se dopala atmosfera u timu. U narednim mesecima naporno ću raditi na prpremama kako bih bio spreman za ulazak u kokpit u Herezu, za prvi test u sledeće godine. Biće lepo zvanično debitovati kao Formula 1 vozač u domovini", rekao je Karlos Sajnc mlađi.

"Uz Karlosa Sajnca koji se pridružuje Maksu Ferštapenu za sledeću sezonu, Toro Roso nastavlja tradiciju dovođenja mladih vozača iz Red Bulovog programa i pomaže im u pravljenju njihovog prvog koraka u Formuli 1. Pratio sam Karlosov napredak kroz mlađe kategorije, uvek je napredovao i dizao nivo, što je kulminiralo u ovogodišnjoj Reno seriji. Takođe, sećam se i njegovog testa sa nama na Silverstonu 2013-e u kokpitu STR8. Iznenadio je inženjere i mene tog dana svojim zrelim pristupom i brzinom", rekao je Franc Tost, šef Toro Rosa.