Danil Kvjat: "Jedva čekam da vozim za Red Bul"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.11.2014.


Danil Kvjat: "Jedva čekam da vozim za Red Bul"

©ToroRosso

Žan-Erik Vernje je izjavio kako je dao svoj maksimum da uhvati one ispred, ali da mu tempo nije bio dovoljno dobar. Žali za tim jer im je startna pozicija obećavala finiš u prvih 10.

"Šteta je. Stvarno smo želeli da osvojimo poene na poslednjoj trci sezone i nismo uspeli u tome. Sa druge strane, zadržali smo sedmo mesto u šampionatu konstruktora i to je veoma bitno za ceo tim. Želim da se zahvalim svima, za još jednu lepu zajedničku sezonu", rekao je Vernje.

Mladi Rus se slaže sa timskim kolegom, rekavši da nisu uspeli da pokažu svoj pravi potencijal. I on je očekivao mnogo bolje rezultate ali ga je kvar na motoru naterao da se povuče još u ranoj fazi. Dodao je da nije imao sreće, pogotovo jer je imao brzinu i tempo za napredak.

"Borili smo se sa Ferarijima i Batonom i smatram da smo mogli da završimo u njihovoj blizini. I pored toga, želeo bih da se zahvalim timu za sve što su mi pružili ove godine. Pomogli su mi da sazrim kao vozač i spremim se za narednu sezonu. Ovo je bilo veoma važno za mene. Kada gledam unazad, velika je šteta što u više trka nismo uspeli da pokažemo pravi potencijal. Mislim da smo zaslužili bolje rezultate, ali u dosta slučajeva nismo imali sreće. Sada se okrećem budućnosti i radujem se novim izazovima sa Infiniti Red Bulom", izjavio je Kvjat.

Šef tima, Franc Tost, takođe nije krio razočaranje. Istakao je kako nisu očekivali da nakon starta sa 5. i 10. mesta oba vozača ostanu van bodova, pogotovo na poslednjoj trci sezone.

"Oba vozača su imala dobar start i bili smo kompetentni sa ostalima. Nažalost, Danil je u 14. krugu imao tehnički problem što mu je donelo prevremeni kraj. Što se tiče Vernjea, odlučili smo se da rizikujemo sa 3 zaustavljanja, što se na kraju nije isplatilo jer nam je falilo još par krugova kako bismo obišli vozače ispred i završili u bodovima. Želeo bih da se zahvalim obojici vozača na svemu što su učinili ove godine, imali smo zaista jaku vozačku postavu. Ova sezona je gotova i moramo da se okrenemo narednoj. Cilj nam je da se još poboljšamo i postanemo konkurentniji. Velika nagrada Melburna je već tu iza ćoška"