Baton: "Još nisam završio"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.11.2014.


Baton: "Još nisam završio"

©McLarenF1

Baton je izjavio da je uradio sve što je mogao tokom Velike nagrade Abu Dabija, kako bi dokazao da zasužuje mesto u timu i u sezoni 2015. Fernando Alonso je na pragu Meklarena, a sudbina Batona kao i Magnusena nije izvesna..

Posle završetka na petoj poziciji na Jas Marini, Baton odlazi na zimsku pauzu sa zaslugama za odbranu pete pozicije u poretku konstruktora od rivaske Fors Indije.

"Dobro je koliko je moglo da bude, više nismo mogli tražiti. Nemam šta da kažem timu, podrška je bila neverovatna, ogromna i nadam se da sam pružio dobru predstavu. Jedna trka ne bi trebala da definiše moju čitavu karijeru ili da pokaže da li imam budućnost u Formuli 1. Nisam je tretirao kao da mi je poslednja trka. Fokusirao sam se na ono što radim. Uvek živim za momenat, a za ljude oko mene uvek ima više vremena da razmišljaju o svemu. Još nisam završio", rekao je Baton.

Britanac je čestitao svom sunarodniku Hamilotnu na drugoj šampionskoj tituli.

"Bio je ovo dobar dan za mene ali je bio još bolji za mog starog klupskog kolegu i druga Luisa Hamiltona, čestitam mu".

Magnusen je imao dosta težu trku, završivši van zone bodova, na poziciji 11. Pri kontaktu početkom trke neznatno je oštetio svoj MP4-29. 

"Bila je ovo teška trka za mene. Imao sam kontakt sa Zutilom u prvom krugu i posle toga prednji deo bolida više nije bio onakav kakav bi trebao da bude. Moj početni stint na primarnim gumama je prošao dobro, mogao sam da kontrolišem trošenje pneumatika. Međutim, kada sam prešao na opcione, trka je počela da mi izmiče kontroli. Probali smo sa mekšom smešom kako bi dobili neku poziciju od vozača koji su bili na tvrđoj smeši ali smo ostali gde jesmo, a to je i upropastilo trku. Čestitam Luisu, brilijantno je odvozio sezonu i u potpunosti je zaslužio titulu. Na kraju, želim da se zahvalim čitavom timu Meklarena. Ova sezona je bila neverovatno iskustvo za mene, dosta sam naučio. Hvala vam momci", rekao je Kevin Magnusen.

Meklaren je završio na poziciji 5 u poretku konstruktora (181 bod), a najbolji rezultat je sa početka šampionata kada su Magnusen (2. mesto) i Baton (3. mesto) zabeležili podijum, nakon diskvalifikacije za Rikarda.