Pravila opet ista za sve


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.07.2011.


Pravila opet ista za sve

©

Duvanje gasova odnosno rad motora kao da je pritisnuta pedala gasa na kočenju u krivini najavljeno je i zabranjeno od trke na Silverstonu. Dodajmo i to da je mapiranje motora za kvalifikacije i trku takođe ukinuto. Sve ovo trebalo bi da dovede do izjednačenije borbe i zanimljivijih trka.

Red Bul kao dominantna ekipa u Reno taboru, povela je međutim razgovore sa FIA-om oko popuštanja u pravilima, navodeći kao glavne razloge probleme sa izduvnim ventilima odnosno pouzdanošću kao razlog ublažavanja pravila. FIA je u jednom trenutku dozvolila Renou povećanje izduvnih gasova na 50% sa propisanih 10-20% koji su dogovoreni. Šef Red Bula, Kristijan Horner izjavio je da ostali proizvođači na konto ovog ustupka Renou imaju popust u drugim segmentima (Mercedesov sistem - "fired-overrun"- paljenje smeše u cilindru posle puštanja pedale gasa, odnosno ubrizgavanje veće količine od one koja bi se ubizgala da sistem nema zakasnelu reakciju, što motoru daje veći broj obrtaja, odnosno elastičnost, manje motornog kočenja, ujednačenije primaje gasa, lakše podešavanje kočionog sistema,lakše podešavanje punjenja KERS-a). Sličan sistem ima i Ferari ali oni neće biti u obavezi da brzo promene način rada jer je to sastavni koncepta motora.

Red Bul je na prva dva treninga juče postigao očekivane rezultate uz male probleme za Vebera. Šef Meklarena, Martin Vitmarš, prvi je digao glas protiv odluke navodeći da nije baš najbolje shvatio o čemu je reč i zašto ekipe sa Renoovim motorom imaju popust oko već dogovorenih pravila. Kris Horner je reaogovao i rekao da će od sledeće sezone kada se vraćaju takozvani "periskop" izduvi sve biti jasno i jednako za sve ali izgleda da lepe reči nisu donele efekat. Preko noći, dozvola za povećanje protoka izduvnih gasova data Renou, ukinuta je. Prema rečima Hornera dozvoljenih pa ukinutih 50% je čak i više od onoga što Reno koristi, a to je negde oko 45%.

Horner i Njui imali su sastank sa delegatima FIA-e pre trećeg treninga ali do promene nije došlo.

Ipak Red Bul je zauzeo prvi Red na kvalifikacijama, a prema rečima Sem Majklsa iz Vilijamsa pravilo oko procenta izduvnih gasova, odnosno duvanja kroz difuzor kada pedala gasa nije pritisnuta nije konačno, te da će biti razgovora o ovoj temi pre trke na Nirburgringu za Veliku nagradu Nemačke.

Red Bul i dalje ima prednost nad konkurencijom po pitanju performansi, ostaje da se vidi kakva će biti pouzdanost.