Sjajna trka za Vilijams, Masa zamalo do pobede


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 22.11.2014.


Sjajna trka za Vilijams, Masa zamalo do pobede

©WilliamsF1

Ovo je sjajan uspeh za tim, pošto je ovo prvi dupli podijum još od 2005. kao i treća pozicija u šampionatu konstruktora. Valteri je na konačnom plasmanu četvrti dok je Masa sedmi.

Felipe je trku startovao veoma dobro, zadržavši treću poziciju. Tokom trke, veoma dobro se brinuo o gumama u svakoj deonici, što je dovelo do toga da dođe veoma blizu Hamiltona, nakon što je obišao Rozberga. 

Masa međutim, ne misli da je pobeda bila na dohvat ruke, ali da je sigurno bila veoma blizu pred kraj. Bio je jako zadovoljan da stane na crtu Mercedesima.

"Nadam se da je ovo jaka osnova na kojoj ćemo da gradimo sledeću godinu. Tim je mnogo napredovao tokom sezone, zbog čega smo uspevali da osvajamo podijume u drugom delu sezone. Daćemo sve od sebe da ovo iskoristimo i nastavimo i sledeće godine", kratak je bio Masa nakon najboljeg uspeha u poslednjih par godina.

Valteri je imao dosta težak start kada je izgubio dosta pozicija. Trka mu je bila otežana činjenicom da je poprilično "zaglavio" iza nekih automobila, pa mu je put do podijuma bio neverovatan.

"Danas smo bili veoma kompetentni. Bila je ovo dobra trka, mogao sam da se borim i trkam. Tim je narastao i mnogo se razvio tokom sezone, počev od prve trke u Melburnu do današnjeg najboljeg rezultata. Ovo je odličan početak za narednu sezonu u kojoj želimo da nastavimo timsku slavnu istoriju", izjavio je Botas.

Za Roba Smedlija, kraj sezone nije mogao biti bolji. Zadovoljan je sto je tim napredovao tokom sezone na takav način i nije krio sreću.

"Postizanje najboljeg rezultata ove sezone na poslednjoj trci je sjajan način da se kruniše sav rad koji smo uložili. Prošlo je više od 10 godina kako je Vilijams bio 3. u šampionatu konstruktora i to je prava nagrada za sav znoj koji su naši momci prolili. Mnogi od njih su bili tu za nas tokom teškog perioda i sada zasluženo uživaju u plodovima", završio je Smedli.