Stivens zadovoljan završetkom trke


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.11.2014.


Stivens zadovoljan završetkom trke

©CaterhamF1

Solidan rezultat za debitanta Vila Stivensa u Abu Dabiju. Britanac koji je vozio CT05 uz iskusnog Kobajašija je uspeo da završi trku na poziciji 17.

"Ispunili smo današnji cilj, a to je završetak trke, koji je dobar ne samo za mene već i za tim, možemo biti zadovoljni. U prvom stintu na opcionim gumama sam se malo mučio pokušavajući da održim temperaturu. Prednji kraj je dosta proklizavao. U drugom stintu nije bilo tako loše, uspeo sam da uđem u ritam. Do kraja trke sam se osećao dobro u bolidu. Dobar je osećaj završiti prvu Formula 1 trku. Želim da se zahvalim svim fanovima koji su pružili šansu timu za još jednu trku", rekao je Stivens.

Kobajaši je odustajao 13 krugova pre kraja pošto je timu prijavio vibracije bolida.

"Prava je šteta završiti sezonu odustajanjem, ali nažalost to se desilo. Počeo sam da osećam čudne vibracije na bolidu, a posle nekoliko krugova postao je težak za vožnju, pa je tim odlučio da odustanem. Do tada trka je bila dobra, pronašao sam dobar tempo i uživao. Generalno, bio je ovo veoma pozitivan vikend, impresioniran sam trudom svih ljudi u timu - zadatak nije bio lak ali zahvaljujući neprestanoj podršci fanova, došli smo ovde, a oni su nam dali dodatni podstrek da nastavimo sa borbom. Takođe, želim da čestitam timu i zahvalim svima na radu i posvećenosti tokom sezone", rekao je Kamui Kobajaši.

Iako je nasuprot Marusiji stigao u Abu Dabi, Kejtrem nije uspeo da osvoji bodove i tako ugrzi rivale u borbi za bolju poziciji. Ni posle pet sezona u Formuli 1 tim iz Lifilda nije uspeo da osvoji bodove, a njegova kao i budućnost Marusije ostaje neizvesna. Kejtrem završava sezonu na poziciji 11, Marusija je na poziciji 9, a da li ćemo ove timove, pod ovim ili nekim drugim imenom gledati i u sezoni 2015 saznaćemo u narednih par nedelja.