Fors Indija potvrdila Pereza


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.11.2014.


Fors Indija potvrdila Pereza

©ForceIndiaF1

Tim iz Silverstona je još u oktobru potvrdio Hilkenberga, pa se očekivlo da potvrdi i Pereza, što je i najavljivao vlasnik tima Vidžej Malija. Ipak, na odluku i novi ugovor čekalo se preko mesec dana.

"Oduševljen sam jer Čeko nastavlja sa nama. On je pravi trkač, odradio je fantastičan posao ove sezone. Ceo timje impresioniran njegovom brzinom i trkačkim znanjem koje pokazuje i van staze".

"On ima svetlu budućnost u Formuli 1, učinićemo sve da mu damo bolid koji će se ravnati sa njegovim talentom. Unapred se radujem novim dobrim rezultatima koje ćemo proslavljati sa Čekom u godinama koje dolaze i sa nestrpljem očekujemo povratak Velike nagrade Meksika gde će pokazati umeće pred njegovim pasioniranim fanovima", rekao je Vidžej Malija.

"Čim sam se pridružio Fors Indiji primetio sam "glad" i posvećenost svih u timu i ponosan sam što sam deo toga. Nadam se da ćemo imati još mnogo posebnih momenata i proslava dobrih rezultata", rekao je Serhio Perez.

Perez se nakon gubitka mesta u Meklarenu pridružio timu u sezoni 2014 i domogao se podijuma (3. mesto) u Bahreinu, prvog za tim u poslednjih pet godina. Fors Indija je sa vozačkim parom Perez-Hilkenberg osvojila najviše bodova u dosadašnjeoj istoriji tima.