Vil Stivens vozi za Kejtrem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.11.2014.


Vil Stivens vozi za Kejtrem

©CaterhamF1

Rubens Barikelo, Maks Čilton, Alis Pauvel, Roberto Meri i mnogi drugi, povezivani su sa Kejtremom kao moguća opcija za mesto drugog vozača. Posle nekoliko dana nagađanja ko će zauzei kokpit Kejtrema sada je sve poznato. Uz Kobajašija će u Abu Dabiju voziti i Vil Stivens, koji je prošao Kejtremovu vozačku akademiju i testirao za tim u sezonama 2013 i 2014. Briatanac (23) je u 2014-oj vozio Svetsku seriju Reno 3,5l zabeleživši dve pobede.

"Oduševljen sam zbog ukazane prilike i ovim putam želim da se zahvalim svima u Kejtremu. Osećam se spremnim za debi i rad sa timomu trkačkim uslovima, posle svih treninga i rada koje smo sproveli u Lifildu na simulatoru. Nadam se da ćemo zabeležiti rezuiltat koji će nam biti značajan i za sezonu 2015", rekao je Stivens.

"Vila poznajemo veoma dobro kroz njegov rad u Vozačkoj akademiji Kejtrema i što je još bitnije kroz rad u simulatoru u kome je kompletirao oko 10.000 km, što je podiglo njegovo iskustvo kako u upoznavanju ovogodišnjeg bolida, tako i u radu sa timom inženjera. Takođe, on je ove godine na Silverstonu odvozio 500km u ovogodišnjem bolidu (CT05). Program je sproveden vrlo uspešno, njegov tempo bio je veoma dobar. Kao rezultat svega, bio je jedan od glavnih kandidata za mesto u timu na našem povratku na grid. Mi smo ugovor sa Vilom potpisali prošle sedmice ali smo morali da sačekamo potvrdu za super licencu, pre nego što smo mogli da obajvimo novosti", rekao je Đanluka Pisanelo, šef inženjerskih operacija u Kejtremu.

Stivens je takođe, prethodno imao i ulogu rezerviste u Marusiji.