Meklaren spreman za rastanak sa Mercedesom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.11.2014.


Meklaren spreman za rastanak sa Mercedesom

©MclarenF1

Tim iz Vokinga počeo je partnerstvo sa nemačkim proizvođačem agregata 1995. godine i osvojio tri šampionata vozača (Mika Hakinen 1998, 1999 i Luis Hamilton 2008) i jedan šampionat konstruktora 1998. godine.

Saradnji dugoj 20 godina ipak dolazi kraj nakon trke u Abu Dabiju, a Meklaren se okreće novoj eri saradnje sa Hondom. Erika Bulije, direktor trka u Meklarenu, uveren je da će tim na rastanku sa Mercedesom ostvariti povoljan rezultat.

"Trka u Abu Dabiju označava kraj jedne izuzetne ere u istoriji Meklarena i želimo da se zahvalimo Mercedesu na veoma uspešnoj, istorijskoj saradnji, tokom proteklih 20 sezona".

Meklaren je na petoj poziciji sa 34 boda prednosti ispred Fors Indije, ali zbog pravila duplog bodovanja nema opuštanja u Ujedinjenim Emratima.

"Sa duplim bodovima u igri, potpuno smo fokusirani na osvajanje što boljeg rezultata, kako bi zaštitili našu poziciju u poretku konstruktora i usput završili sezonu sa što pozitivnijim rezultatom".

"Veoma je bitno da postignemo dobar rezultat u završnici jer bi bilo dobro nagraditi sve u fabrici u Vokingu vrednim rezultatom. Na Jas Marini će biti velikih dobitnika i velikih gubitnika kada se prođe kroz cilj, zahvaljujući pravilu o duplim bodovima, tako da želimo da nastavimo u ovom novom tempu koji smo pokazali, kako bi bili među ovim koje sam prvo pomenuo. Kao i obično radićemo naporno od momenta kada pristignemo kako bi što bolje podesili bolide, a ujedno kako bi prikupili što više podataka za razvojnu fazu koja sledi tokom zime".

"Pred nama je jedan uzbudljiv vikend, kako za timove, tako i za čitav sport", zaključio je Bulije.

Meklaren je imao status povlašćenog, fabričkog tima Mercedesa, nakon što je namački proizvođač odlučio da osnuje svoj tim, kupovinom Bron GP-a, koji je preimenovan u Mercedes 2010. Upravoje Bron GP, nastao na šasiji Honde koja se povukla iz šampionata krajem 2008 godine, a Ros Bron je odličnu šasiju uspeo da upari sa Mercedesovim agregatima.

Meklaren je iz godine u godinu posustajao, kako zbog osipanja kadra, tako i zbog sve manjeg prisustva Mercedesa koji je prodao svoje akcije Meklarena, a tim je morao i da plaća agregate od sezone 2013.

Tim iz Vokinga ne želi sebe da svodi na nivo tima kupca agregata, jer  je iz tog položaja teško boriti se sa Mercedesom, Ferarijem i Red Bulom tako da je najava ponovne saradnje sa Hondom još tokom sezone 2013, bio očekivan potez. Jedino status saradnje sa dobavljačem agregata na nivou primarnog ili fabričkog tima je garancija da se Meklaren može boriti sa elitom.