Kobajaši vozi u Abu Dabiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.11.2014.


Kobajaši vozi u Abu Dabiju

©CaterhamF1

Kejtrem je objavio da će se trkati u zavrršnici sezone i pored toga što još nije prikupio 2.350.00 funti potrebnih za odlazak. Tim koji je pod prinudnom upravom, uspeo je da skupi za sada 82% planiranih sredstava, a sam odlazak pravi je podvig i dobra prilika da se pregovara sa potencijalnim kupcima.

Bilo je dosta spekulacija o vozačkoj postavi, a Kejtrem je objavom ipak demantovao glasine da su oba sedišta na prodaju jer će Kobajaši voziti jedan CT05.

"Srećan sam što se trkati u Abu Dabiju. Poslednjih nekoliko nedelja nisu bile baš najlakše za nas i biće veoma dobar osećaj ponovo se susresti sa članovima tima".

"Želeo bih da se zahvalim fanovima na podršci. Tim naporno radi i nikada nije pomislio da odustane. Zaslužujemo da se trkamo u Abu Dabiju i drago mije da smo uspeli zahvaljujući podršci fanova. Sada je na nama da pokažemo šta možemo. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat, pozitivan za budućnost tima", rekao je Kamui Kobajaši.

Kobajašijev timski kolega još uvek nije poznat i biće naknadno objavljeno. Posle odlaska Markusa Eriksona, nekoliko kandidata se bori za upražnjemo mesto. Rezervista Roberto Meri ima i ugovornu klauzulu po kojoj bi trebao da vozi u slučaju da se jedan od vozača (Kobajaši - Erikson) ne pojavi.