Erikson raskinuo ugovor sa Kejtremom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.11.2014.


Erikson raskinuo ugovor sa Kejtremom

©CaterhamF1

Šveđanin je debitovao za tim iz Lifilda ove sezone ali je bio primoran da propusti dve poslednje trke zbog finansijskih problma koji su usledili. Novi vozač Zaubera svakako ne želi negativan imidž i dalje troškove za svoje sponzore pred prelazak u Zauber 2015-e.

"Usled događaja koji se trenutno dešavaju i nerazjašnjene situacije oko prava na tim i finansija, moj savetnik i ja doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu - da prekinemo sve ugovore koji nas povezuju sa Kejtrem F1 timom".

"Ovo je veoma tužan dan za mene jer smo uživali da radimo sa timom uprkos problemima i teškoj sezoni".

"Želim da se zahvalim Kolinu Kolesu, Manfrediju Ravetu, Sirilu Abitebulu i svim ostalim članovima Kejtrem F1 tima na ukazanom poverenju kao i na nezaboravnom iskustvu i edukaciji. Takođe, zahvaljujem se mom dobrom prijatelju, klupskom kolegi Kamuiju Kobajašiju, koji je bio inspiracija i merilo mog postignuća tokom godine. Nadam se da ću ga uskoro videti na stazi", rekao je Erikson.

Kejtrem još uvek u nije osvojio bod u Formuli 1, a trenutno je pod prinudnom upravom. U toku je i kampanja za skupljanje finansija kako bi tim mogao da ode na trku u Abu Dabi. Cilj je da se skupi 2.350.000 funti do petka (14. 11. 2014).

Ako se tim pojavi u Abu Dabiju već je jedno mesto upražnjeno, što znači da neko od rezervnih vozača ili onih koji bi ponudili novac može da računa na Eriksonov kokpit. Alis Pauvel se već povezuje sa upražnjenim mestom, a ona bi bila prva dama na F1 trci još od Lele Lombardi, koja je vozila trku davne 1976. godine. Kejtremu je već ponuđeno 35.000 funti za prvi trening, ali nakon objave Eriksona stvari se dodatno razvijaju po pitanju finasija.