Hilkenberg zadovoljan povratkom u bodove


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.11.2014.


Hilkenberg zadovoljan povratkom u bodove

©ForceIndiaF1

Hilkenberg je počeo trku na primarnim gumama, na kojima je odvozio duži prvi stint u kome je neko vreme bio i u vođstvu, jer su rivali većinom otišli u boks nako npet-šest krugova da bi de otarasili opcione smeše. Nemac je vozio mnogo kraći poslednji stint na opcionim gumama i završio trku na poziciji 8.

"Vrlo sam zadovolajan završetkom na poziciji 8. U trci sa tri odlaska u boks uvek forsirate ali ovoga puta nije bilo toliko komplikovano. Bio sam prilično "usamljen" u većem delu trke. Imao sami nekoliko borbi i bilo je prilično zabavno. Bolid je nio bolji danas u odnosu na prethodni deo vikenda i bio sam u prilici da forsiiram. Tim je doneo dobre strateške odluke i uspeli smo da izvučemo maksimum performansi iz guma u vrelim uslovima. Završio sam iza dva Ferarija, a da sm imao još neki krug možda bih se domogao i šestog mesta, ali to je trkanje", rekao je Hilkenberg.

Serhio Perez je završio na poziciji 15 posle starta sa začelja, usled kazni iz prethodnih trka. U samoj trci imao je prekoračenje brzine u boksu što je dodatno otežalo već nepovoljnu poziciju.

"Dao sam sve od sebe da se probijem napred ali sam izgubio dosta pozicija zbog kazne za prekoračenje brzine od 5 sekundi. Veći deo trke bio sam "zaglavljen u gužvi" na stazi i nisam mogao da napravim pomak jer su i rivali imali slične strategije", rekao je Perez.