Kraj za Marusiju, Kejtrem skuplja novac za Abu Dabi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.11.2014.


Kraj za Marusiju, Kejtrem skuplja novac za Abu Dabi

©MarussiaF1

Marusija je ugašena, potvrdila je prinudna uprava. Spasonosni paket nije stigao i 200 članova tima je ostalo bez posla.

Iako je lista za sezonu 2015 uključila i Manor F1, ne postoje nikakvi podaci da je tim od toga dobio neku korist na polju opstanka.

"Sa velikim žaljenmjem moramo da obavestimo javnost da jedna britanski i svetski tim mora da zatvori svoja vrata. Uprkos tome što je napravio značajan progres tokom relativno kratkog učešća u Formuli 1, takmičenje u ovom sportu zahteva i značajna finasijska sredstva. Tim je pod prinudnom upravom od prošlog meseca nakon što je došlo do krize u tekućem finsiranju, a prinudna uprava je postigla dogovor da se dopusti pronalaženje višegodišnjeg sigurnog izvora finasiranja u vrlo kratkom roku. Na žalost nije pronađeno rešenje koje bi dozvolilo nastavak poslovanja u trenutnoj formi. Želimo da se zahvalimo svom osoblju na podršci tokom ovog teškog procesa".

"Upravi sada preostaje da se posveti asistiranju osoblju koje je izgubilo posao i pruži im neophodnu podršku da blagovremeno podnesu zahteve za otpremnine.. Tim neće učestvovati na trkama u Sao Paulu i Abu Dabiju. Prinudna uprava će nastaviti sa svojim obavezama i raspolaganjem imovinom u najboljem interesu poverilaca", rekao je Džef Rouli, jedan od ljudi iz prinudne uprave.

Marusija je drugi tim koji se gasi, od tri koja su se pridružila 2010 godine. Nakon HRT-a koji je završio svoje učešće na kraju sezone 2012 i Marusija se gasi zbog finasijskih poteškoća koje prate male timove. Eklstonova pomoć od 100 miliona funti za male timove, kojom je "mahao" pre par dana ipak nije stigla, kao ni investitori, pa je tim okončao svoju F1 avanturu.

Osnovan kao Manor GP tim je još pre starat takmičenja 2010 promenio ime u Virdžin pošto ga je kupio Ričard Brenson. Nakon dve neuspešne sezone ruski proizvođač automobila Marusija, koji je takođe zatvoren početkom godine, otkupio je tim većinski paket sa ruskim investitorima i preimenovao u Marusija. Sadašnji vlasnik ruski milioner Andrej Čeglakov već neko vreme pokušava da se "otarasi" tima, posebno nakon gašenja Marusije ovog proleća. 

Tim je u prošlosti koristio Kosvortove agregate, da bi ove godine prešao na početku nove ere otpočeo saradnju sa Ferarijem. Poznat je i po tome što za razvoj nije koristio vazdušnio tunel za razvoj bolida u prve dve sezone već se oslanjao na računarsku CFD tehnologiju.

Žil Bjanki je u Monaku osvojio prve bode za tim koji ih sa sobom odnosi u istoriju. Postoji velika mogućnost da tim završi na poziciji 9 u šampionatu i bez pojavljivanja na stazi do kraja sezone. Stvari olakšavaju nekonkurenti Kejtrem koji takođe ne vozi u Brazilu kao i Zauber koji ima slabe šanse da zabeleži bodove. Za tim su vozili Lukas di Grasi, Žerom D'Ambrozio, Timo Glok, Šarl Pik, Maks Čilton i pomenuti Bjanki. Kroz tim je takođe prošlo dosta rezervnih vozača među kojima je i jedna dama - Marija de Viljota. 

Kejtrem je pokrenuo kampanju "Dopunite Kejtrem" u kojoj skuplja 2.350.000 funti do 14. novembra kako bi otišao na trku u Abu Dabiju i nastavio svoj život.

Dok ovo pišemo na stranici koja prikuplja podatke o donacijama stoji iznos od 316,323, odnosno oko 13% potrebne sume, a preostalo je 7 dana do kraja kampanje. Tako su u ponudi logotip na bolidu za 5000 funti, delovi starih bolida (prednja i zadnja krila koja su rasprodata), rukavice, patike, majice, kačketi, kombinezoni mehaničara, zahvalnice i tako dalje. Za 10 funti podrške možete dobiti pravo da se vaše ime nađe na bolidu u Abu Dabiju.