Po navici, solidni rezultati za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.11.2014.


Po navici, solidni rezultati za Vilijams

©WilliamsF1

Felipe je, po običaju, imao sjajan start i odmah se popeo na treće mesto i pokazao sjajan tempo kroz trku. Međutim, splet nesrećnih okolnosti je doveo do sporog pit stopa što je omogućilo Rikjardu da mu uzme treću poziciju koju je sačuvao do kraja, što je Brazilca koštalo gotovo sigurnog podijuma.

"Ovakve stvari se dešavaju. Tim je tokom cele sezone imao dobra vremena prilikom zamene guma te stoga moramo da brzo zaboravimo ovo. U celini, ovo je sjajan vikend sa mnogo bodova, što nam je zacementiralo 3. mesto u borbi konstruktora i imamo dobru osnovu za poslednje dve trke", izjavio je Masa.

Botas je istakao važnost duplog osvajanja bodova i borbu sa Ferarijem u šampionatu konstruktora, ali i dodao da imaju dosta toga da nauče iz ove trke. 

"Na startu mi je auto proklizao što je dozvolilo Rikjardu da me odmah obiđe. Oni (Red Bul) su takođe bolje pazili na gume i imali su dobar tempo na dužim deonicama, što je otežalo hvatanje Rikjarda nakon što me je preskočio tokom pit stopa. U ovom trenutku trudimo se da povećamo prednost u odnosu na Ferari i ovo je dobar rezultat koji nas stavlja u zavidnu poziciju pred Brazil", dodao je Botas.

Rob Smedli, šef performansi pri Vilijamsu, izjavio je da su razočarani gubitkom pozicija na startu, ali je dodao da je Rikjardo zasluženo ispred jer je bio brži i imao veoma dobru trku.

"Moramo da analiziramo strategiju jer je naš izbor pneumatika pri zameni omogućio Red Bulu da nam oduzme podijum. Stoga ćemo videti gde smo pogrešili i probaćemo da ispravimo za sledeću trku. Fokusirani smo na osiguravanje trećeg mesta u konstruktorskom šampionatu i zadovoljni smo što su nam oba vozača ispred Ferarija", završio je Smedli.