Marusija cilja povratak za Abu Dabi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.11.2014.


Marusija cilja povratak za Abu Dabi

©MarussiaF1

Marusija nije učestvovala na Velikoj nagradi SAD, propustiće i VN Brazila, a sve je posledica uvedene prinudne uprave. Ipak, tim koji je još uvek na poziciji 9 u šampionatu zahvaljujući Bjankijevim bodovima iz Monaka, mogao bi da se vrati na grid na poslednjoj trci sezone.

Prema navodima Teda Kravica iz "Skaj Sporta F1" tim se sprema za polazak u Abu Dabi i čak je podneo prijavu za sezonu 2015.

"Pozitivna vest je da se spremaju za povratak na grid ako se poslovni problemi srede. Činjenica je da su pod prinudnom upravom, ali pojavili su se investitori. Ciljaju povratak, ne samo sledeće sezone već i u završnici ovogodišnje".

"Kako sam ih razumeo, podneli su prijavu za narednu sezonu kao "Manor Gran Pri Limitid", a planiraju i trku u Abu Dabiju ako obezbede finansije. Eklston je izjavio da mogu da nastave sezonu u Abu Dabiju, pa ako je to istina Aleksander Rosi će biti drugi vozač uz Maksa Čiltona".

"Mislim da bi teoretski mogli da se pojave i u Brazilu ako obezbede novac na vreme ali pitanje je da li oprema može da dospe na vreme. Eklston podržava napore tima formalno poznatog kao Marusija".

"Nadam se da ćemo ih videti u Anu Dabiju, ko zna, ali sve je spremno za pokret, oprema je spremna, ljudstvo je spremno, letovi su rezervisani i unapred plaćeni", rekao je Kravic.