Baton frustriran odlukama tima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.11.2014.


Baton frustriran odlukama tima

©McLarenF1

Odluka tima da umesto Batona na servis prvi dođe Magnusen, a on odvozi još jedan krug na prilično istrošenim gumama, koštala ga je plasamana među osvajačie bodova.

Baton se mučio na već istrošenim zadnjim gumama na kraju prvog stinta pritisnut rivalima iz nekiliko ekipa. U 27 krugu je dobio obaveštenje da forsira pred planirani servis. Ipak, na kraju kruga, Meklaren je promenio raspored i pozvao Magnusena na servis, uprkos činjenici da je Danac imao nešto čistiju situaciju što se rivala tiče.

Rezultat svega je gubitak tri pozicije za Batona do odlaska na servis, a tada je sarkastično prokomentarisao situaciju: "Jeste li sigurni da treba da uđem, ima li još neko da uđe".

Baton je trku završio na poziciji 12, priznavši da ne razume Meklarenovu logiku.

"Vodeći auto dobija poziv za boks ali ne kada je auto iza već dobio poziv za taj krug. Vrlo čudno, izgubo sam i tri pozicije potom ali to je to. Ne mislim da bi toliko koštalo Kevina jer je imao dobru prednost ali ponekad se donose čudne odluke. Javio sam za boks, potvrđen mi je krug, a onda mi je javljeno da ne ulazim. Prilično neobično ali to je to", rekao je Baton.

Britanac je imao dosta problema sa proklizavanjem zadnjeg kraja usled visoke temperature staze u Ostinu, a "situacija" sa servisom dodatno je otežala frustrirajuće popodne.

Ipak, Megnusenov završetak na poziciji 8, doneo je nove bodove za Meklaren kome visoke temperature staze u Teksasu nisu naročito odgovarale.

Da li je ovo samo greška tima ili naznaka da se ovakvim odlukama polako odlučuje o vozačkoj postavi za sezonu 2015, videćemo u preostalim trkama i odlukama koje će Meklaren uskoro doneti.