Maldonado zabeležio prve bodove


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.11.2014.


Maldonado zabeležio prve bodove

©LotusF1

Lotus je imao najbolju šansu od Barselone da osvoji bodove i to sa oba auta, ali je Grožan imao kontakt sa Vernom što ga je koštalo pozicije i pada van zone bodova. Celu situaciju dobro je iskoristio Maldonado koji se tada probio napred, završivši trku kao deseti. Sudije su nakon trke kaznile Verna zbog incidenta u 51 krugu, pa je Venecuelanac promovisan na deveto mesto, osvojivši tako prva dva boda.

"Bila je to velika borba od samog početka, sve je bilo dobro, strategija je bila dobra, brzina bolida je bila iznenađujuće dobra. Bili smo vrlo fokusirani na tempo i trošenje guma. Spore krivine nam nisu odgovarale ali smo uspeli da nadoknadimo sve u srednje brzim i brzim krivinama u prvom i trećem sektoru. Preticanje je bilo izazovno zbog brzine na pravcima ali smo ipak uspeli da se borimo sa rivalima za pozicije. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i napraviti dobar posao na završne dve trke", rekao je Maldonado.

"Trka je bila dobra, uživao sam. Na mekoj smeši guma bili smo vrlo brzi. Mogao sam da pratim Ferarije, bilo je teško ali sam uživao. Bio je vrlo tesno u borbi sa Batonom ali sam uživao. Sa druge strane sa Vernom je bilo mnogo manje zabavno. Slomio je moje prednje krilo i deo poda na zadnjem kraju, što je učinilo da bolid bude teško upravljiv. Incident me koštao osmog mesta. Sa druge strane, dobro je da je Pastor u bodovima, samo je šteta što nisam i ja", rekao je Grožan.

Maldondu su ovo prvi bodovi u sezoni. Venecuelanac je sedamnaesti vozač u šampionatu koji je zabeležio bodove. 

Nakon Ostina, Lotus ima 10 bodova i nalazi se na poziciji 8 u šampionatu.