Erikson u Zauberu 2015-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.10.2014.


Erikson u Zauberu 2015-e

©SauberF1

Nakon Zutilovog ulaska u završnicu kvalifikacija još jedna dobra vest iz Zaubera. Švajcarski tim je objavio da će Šveđanin, Markus Erikson, voziti za njih u sezoni 2015, a da će ime njegovog kolege biti naknadno objavljeno.

Erikson je debitovao za Kejtrem u ovogodišnjoj sezoni, ali tim je trenutno pod prinudnom upravom u teškoj poziciji po pitanju finasija i vlasništva, pa je neizvestan i njegov opstanak. Izostanak sa VN SAD, kao i najava izostanka sa VN Brazila najbolje govori o celokupnoj situaciji.

"Posle veoma turbulentne nedelje, iznenada sam dobio najlepši rani božićni poklon. Zauber F1 Tim mi je pružio poverenje za 2015-u, učinio me ponosnim, a poznato je da je Zauber jedan od najboljih timova za razvoj mladih vozača".

"Biće to veliki izazov. Daću sve od sebe da se razvijem kao vozač i budem deo izazova da Zuaber vratimo bliže vrhu grida, gde i pripada", rekao je Erikson.

"Znali smo da je Markus visoko motivisan vozač. Nije imao laku debitantsku sezonu, ipak, ostao je hladan, pribran i konstantno napredovao, najviše u poslednjim trkama. Ubeđeni smo da će ugovor sa Markusom dati svež podsticaj timu", rekla je šefica Zaubera, Moniša Kaltenborn.

I Kejtrem je želeo nastavak saradnje sa Eriksonom jer se "svež podsticaj" o kojem Kaltneborn govori, sastoji od sponzorskog paketa u iznosu oko 11 miliona evra.

Tim će naknadno objaviti ime drugog vozača, a pitanje je da li će to biti Gutijerez ili Zutil.