Hilkenberg u Fors Indiji i 2015. godine


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.10.2014.


Hilkenberg u Fors Indiji i 2015. godine

©ForceIndiaF1

Posle sezone 2013 koju je proveoo u Zauberu, Hilkenberg se vratio u Fors Indiju i napravio najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri, sa osvojenih 76 bodova iz 16 trka, uključujući i četiri završetka na petom mestu. Po prvi put Hilkenberg ostaje dve sezone za redom u istom timu.

"Dobro je da mogu da potvrdim planove za sledeću sezonu. Ovo je tim koji poznajem veoma dobro i zajedno smo uživali u veoma uspešnoj sezoni sa nekoliko zapaženih rezultata. Ekipa ima velike ambicije i verujem da ćemo imati konkurentan paket za sledeću sezonu".

"Imamo jakog partnera u Mercedesu i svi u timu su motivisani i gladni uspeha. Imam dobar predosećaj za sezonu 2015, veoma sam uzbuđen jer pokušavamo da napravimo rezultat sa osnova koje smo postavili ove godine", rekao je Hilkenberg.

"Svi u timu su oduševljeni jer je Niko vozač Fors Indije i u sledećoj sezoni. Ubeđen sam da je on jedan od najvećih talenata na gridu i ponosan jer će se takmičiti u bojama Sahara Fors Indije", rekao je Vidžej Malija, vlasnik tima.

Hilkenberg je čekao rasplet oko vozačke postave u Ferariju, na čijoj meti je bio kao jedna od opcija. Sada je jasno da će za Skuderiju voziti Fetel i Raikonen, pa je "Fors" bio logičan izbor za Nemca u ovoj situaciji.

Serhio Perez je takođe u pregovorima sa timom i očekuje se zaključenje ugovora za još jednu sezonu.