Lotus sve bliži ugovoru sa Mercedesom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.10.2014.


Lotus sve bliži ugovoru sa Mercedesom

©LotusF1

Posle dve vrlo uspešne sezone u kojima su osvojili dve trke i nekoliko podijuma, Lotus u ovogodišnjem šampionatu ima samo 8 bodova iz 15 trka. Bilo je dosta problema, naročito početkom sezone, kada su svi timovi koji sarađuju sa francuskim proizvođačem imali probelme sa snagom i pouzdanošću.

Glasine da će Lotus raskinuti saradnju sa Renoom kruže već dugo, a tehnički direktor tima Frederiko Gastaldi, potvrdio je da nisu daleko od zaključenja ugovora sa Mercedesom. Pritisak na Reno da odbaci Lotus ili ga spusti na nivo Toro Rosa i Kejtrema izvršio je i Red Bul koji želi jedini da bude premijum partner. Poznato je da je i tim iz Milton Kinsa uložio sredstva u razvoj V6 agregata za novu eru i ušao u partnerski odnos sa Renoom, pa samim tim ne želi da se dobar deo resursa troši na dve specifikacije i drugog partnera koi će imati isti tretman, a Lotus je to imao jer je ponikao iz Farbričkog tima francuskog proizvođača.

"Nadamo se da ćemo završiti posao što pre. Još uvek radimo na tome, ugovor nije zaključen, još nije sve gotovo, idemo u tom pravcu".

"Papirologija sa Renoom najviše zaustavlja posao. Moramo da ispoštujemo ugovor sa njima, kada budu spremni za završetak, mi smo spremni", rekao je za Autosport.

Upitan da li ima ikakvih nedomica oko početka saradnje sa novim dobavljačem (Mercedes), Gastaldi je ponovio: "Nama nikakve sumnje, to je realnost. Trenutno pokušavamo da završimo sve neophodne obaveze kako bi se stvorili uslovi za objavu saradnje".