Kvjat počastvovan prelaskom u Red Bul


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.10.2014.


Kvjat počastvovan prelaskom u Red Bul

©ToroRossoF1

Mladi talenat munjevito je uznapredovao u svojoj karijeri. Posle testa mladih vozača na Silverstonu bio je jedna od opcija za mesto u Toro Rosu, pored Feliksa da Koste i Karlosa Sajnca mlađeg.

Ipak, posle dominantnog završetka u prošlogodišnjem GP3 šampionatu sa više pobeda i pol pozicija, Red Bul se odlučio da mu pruži šansu u ovogodišnjoj sezoni, naravno u rezervnom timu, Toro Rosu.

Dvadesetogodišnji Kvjat je impresionirao sve u timu i pružio izuzetne vožnje u debitantskoj sezoni, zasenivši i klupskog kolegu Verna. Ipak, Rus priznaje da je šokiran promocijom u vozača senior tima za koju je saznao nekoliko minuta pre nego što je objavljena.

"Za promociju sam saznao jutros kada sam došao na stazu. Veoma sam zadovolja i počastvovan, želim da se zahvalim Red Bulu na pruženoj prilici".

Prošle godine kada je objavljeno da će voziti za Toro Roso, Kvajt je ostao fokusiran i nastavio da pruža odličen vožnje u Arden u GP3 timu, a rešen je da isto uradi i u Toro Rosu.

"Pre svega verujem da sam vozač trka i da na svakoj trci treba da dam sve od sebe, a imam da vozim još pet trka za Toro Roso. Daću sve od sebe, a naravno da je lepo znati gde ću biti sledeće sezone. To će malo otežavati stvari ali bez obzira na sve daću svoj maksimum.

Kvjat je trenutno na poziciji 15 u poretku vozača sa 8 bodova. Na 5 od 14 trka je osvojio bodove, a jedan je od retkih vozača koji je bodove zabeležio i na debitantskoj trci.